Πατάτες τηγανητές country

Tips

Mια γευστική δημιουργία που αρέσει σε όλους. Εμείς σας παρουσιάζουμε την αυθεντική συνταγή για τηγανιτές χερίσιες πατάτες με τη φλούδα τους και πινελιές ρουστίκ. Έχουν μεστή γεύση και μπορείτε να τη διανθίσετε πασπαλίζοντάς τες με μπαχαρικά και βοτάνια που αγαπάτε. Οι επιλογές πολλές από καπνιστή πάπρικα, κόλινδρο μέχρι εστραγκόν, θυμάρι αλλά και κουρκουμά. Αν θέλετε τις σερβίρουμε δίπλα σε ένα ντιπ με σάλτσα δικής μας επιλογής.


Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Εύκολο

 Πατάτες τηγανητές country

 Υλικά για 4 άτομα

10 μέτριες πατάτες Νάξου ή Αιγύπτου

1 κ.γ γεμάτο ρίγανη

1 κ.γ. θυμάρι ή εστραγκόν

1 κ.γ  μαύρο και κόκκινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ανθό αλατιού

 Για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τις πατάτες ολόκληρες 1 ώρα σε χλιαρό νερό.

Με σφουγγάρι καθαρίζουμε τις πατάτες, τρίβοντάς τες για να ασπρίσει η φλούδα τους.

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό ολόκληρες περίπου 10 – 12 λεπτά.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν σε κρύο νερό και τις κόβουμε κυδωνάτες.

Τις απλώνουμε σε ένα δίσκο ή ταψάκι και τις αλατίζουμε ελαφρά.
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με το πιπέρι, το θυμάρι και τη ρίγανη.

Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !