5 tips για την πιο οργανωμένη χειμερινή γκαρνταρόμπα

Tips

Έφτασε και επίσημα η εποχή που αποχαιρετάς τα καλοκαιρινά συνολάκια και υποδέχεσαι τα χειμερινά. Τα παλτό, τα φούτερ, τα πλεκτά, τα κασκόλ. Οι γνώμες κάπου εδώ διίστανται.

Άλλοι προτιμούν τα ρούχα του καλοκαιριού και άλλοι είναι θερμοί υποστηρικτές των ζεστών ρούχων του χειμώνα. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, η ουσία είναι πως για τώρα τουλάχιστον πρέπει να ‘‘βολευτείς’’ με τα χειμερινά.

Μια καλή λύση για να αγαπήσεις λίγο παραπάνω την χειμερινή γκαρνταρόμπα σου είναι να είναι οργανωμένη και σωστά τακτοποιημένη.

Όσο και να μην το πιστεύεις μια συμμαζεμένη και ‘‘καθαρή’’ ντουλάπα σου δίνει άλλα vibes. Σίγουρα ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να τακτοποιεί τα πράγματα του, όμως κάνε μια προσπάθεια να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips και θα δεις που δεν θα χάσεις.

1.Ξεχώρισε όσα δεν φοράς

 Πρώτο και βασικό βήμα όταν λέμε πως πάμε να οργανώσουμε την ντουλάπα είναι αυτό. Ξεκίνα με το να ξεχωρίσεις όσα ρούχα δεν φοράς πιά. Λογικά θα δυσκολευτείς να αποχωριστείς πολλά από αυτά για δικούς σου λόγους όμως μόνο έτσι θα καταφέρεις να κάνεις ένα σωστό ξεκαθάρισμα. Αν δηλαδή έχει περάσει ήδη ένας γεμάτος χρόνος που δεν έχεις φορέσει κάποια από τα ρούχα σου, σημαίνει πως ήρθε η ώρα να τα αποχωριστείς. Μετά το καλοκαίρι όλοι παίρνουν ίσως κάποια κιλά παραπάνω, οπότε να η ευκαιρία σου. Δοκίμασε τα όλα ένα ένα και αφού ξεχωρίσεις ποια σου κάνουν, διάλεξε και όσα ακόμη φοράς. Τα υπόλοιπα θα βρεις που θα τα πας… αφού αν κοιτάξεις γύρω σου όλο και κάποιος θα τα έχει ανάγκη οπότε μην στεναχωριέσαι καν.

2.Ξεχώρισε όσα κρεμιούνται και όσα διπλώνονται

 Ένα ακόμη χρήσιμο tip όταν βρίσκεσαι μπροστά στην προετοιμασία της χειμερινής σου γκαρνταρόμπας είναι να κοιτάξεις ποια από τα ρούχα είναι για κρέμασμα και ποια διπλώνονται. Αυτόματα εξοικονομείς χώρο, και χρόνο, αφού γνωρίζεις ποια είναι η θέση του καθενός. Δεν μπορείς για παράδειγμα να διπλώσεις το πουκάμισο της δουλειάς που μόλις σιδέρωσες, είναι αμαρτία. Θέλει κρέμασμα. Όπως αντίθετα δεν υπάρχει λόγος να κρεμάσεις το αγαπημένο σου φούτερ ενώ μπορείς να το διπλώσεις και να εξοικονομήσεις χώρο.

3.Τοποθέτησε τα ανά κατηγορία

 Πόσες φορές σου έχει συμβεί να βιάζεσαι και εκείνη ακριβώς την στιγμή να μην βρίσκεις τίποτα από όσα θέλεις να φορέσεις; Αν ακολουθήσεις το συγκεκριμένο tip πολύ δύσκολα να το πάθεις ξανά αυτό. Ξεχώρισε τα ρούχα σου ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν. Σε μια στοίβα βάλε τα τζιν, σε άλλη τα υφασμάτινα, σε άλλη τα φούτερ, σε άλλη τα πουλόβερ και πάει λέγοντας! Έτσι αποκλείεται να μπερδευτείς, αφού μόλις θέλεις κάτι θα το ψάχνεις στην αντίστοιχη στοίβα και έτοιμη. Αρκεί βέβαια να μην τα μπερδέψεις μεταξύ τους στην πορεία!

4.Τοποθέτησε τα ανά χρώμα

 Σίγουρα αυτό δεν είναι και ότι πιο εύκολο μπορείς να κάνεις αλλά πιάνει! Το μυαλό έχει την τάση να συνδέει ρούχα, αντικείμενα η έπιπλα με βάση το χρώμα τους. Είναι αυτό που ‘‘χτυπάει στο μάτι’’ και δύσκολα το ξεχνάς. Αν επιλέξεις να χωρίσεις τα ρούχα σου ανά χρώμα θα δυσκολευτείς λίγο παραπάνω αφού θα αναγκαστείς να ‘‘σπάσεις’’ τον διαχωρισμό ανά κατηγορία. Επομένως η επιλογή εδώ είναι δική σου, πάντως και τα δυο έχουν αποδειχθεί εξίσου χρηστικά.

5.Ξεχώρισε τα με βάση τις περιστάσεις

 Ρούχα για την δουλειά, ρούχα για τον καφέ, ρούχα για ψώνια στο σούπερ μάρκετ κλπ. Πως σου φαίνεται; Αποκλείεται αυτά που φοράς στη δουλειά να τα επιλέξεις για το σούπερ μάρκετ, όπως επίσης αυτά που έχεις για το σούπερ μάρκετ δεν τα βάζεις στον καφέ ή στην βόλτα σου. Είναι και αυτό μια σκέψη που ανάλογα με τον τρόπο που βολεύεσαι εσύ καλύτερα μπορεί να φανεί και χρήσιμη.

Ο κάθε ένας επιλέγει να οργανώνει την γκαρνταρόμπα του με διαφορετικό τρόπο, όπως δηλαδή τον βολεύει. Μια συμμαζεμένη όμως και σωστά τακτοποιημένη γκαρνταρόμπα έχει μερικούς άτυπους κανόνες που αν τους ακολουθήσεις θα δεις που θα σου αρέσει.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !