Αρωματικά χόρτα εποχής με αυγό ποσέ και κουκουνάρι

Τα μυστικά των Chef

Ένα πιάτο που ενθουσιάζει, με χόρτα, αυγά ποσέ, κρασί και αρωματισμένο λάδι. Φίνα γευστική δημιουργία όπως όλα τα πιάτα του περίφημου εστιατορίου Αγιολί, της Θεσσαλονίκης.

Θέα συναρπαστική μέχρι τον Όλυμπο και τα μπαλκόνια να ακουμπούν στον Θερμαϊκό. Ευχαρίστως μας έδωσαν τη συνταγή και την μοιραζόμαστε μαζί σας.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολη

Αρωματικά χόρτα εποχής με αυγό ποσέ και κουκουνάρι

Από το εστιατόριο Αγιολί, Θεσσαλονίκη

Υλικά για 2 άτομα

2 μεσαία αυγά

1 κ.σ. ξύδι δυνατό

200 γρ. χόρτα εποχής ελαφρά βρασμένα (σπανάκι, βλίτα, ραδίκια, καυκαλήθρες, μυρώνια)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 σκελίδας σκόρδου, λιωμένη

3 κ.γ. κουκουνάρι

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

40 ml κρασί ροζέ ξινόμαυρου ΠΓΕ

1 πρέζα σουμάκ

3 σταγόνες λάδι αρωματισμένο με εσπεριδοειδή κλπ.

2 κ.γ. καπνιστή γραβιέρα Βερμίου, τριμμένη

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα κατσαρολάκι με νερό και ξύδι ποσάρουμε το αυγό, αφήνοντάς το να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε το αυγό με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κουκουνάρι.

Προσθέτουμε τα χόρτα και σβήνουμε με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και σουμάκ.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τα χόρτα, προσθέτουμε στο κέντρο το αυγό ποσέ, πασπαλίζουμε στο αυγό τη γραβιέρα και το λάδι αρωματικών.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !