Αυγά benedicte με καπνιστό σολομό

Τα μυστικά των Chef

Μια απίθανη γευστική δημιουργία για ένα πλούσιο πρωινό που ξυπνά αναμνήσεις… Έχει φανατικούς θαυμαστές και αρέσει πολύ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βάση που αγαπάτε από μπριος, ψωμί ή ακόμα και από pancake. Aν έχετε επιλογή χρησιμοποιείστε άγριο σολομό για έξτρα νοστιμιά. Μια σαλάτα με αβοκάντο ή ρόκα του «πρέπει» για να απενοχοποιηθούμε…

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη

Αυγά benedicte με καπνιστό σολομό

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά

5 μεγάλα φρέσκα αυγά

Χυμό από 1 λεμόνι

4 φέτες ψωμί ή μπριός ή pancake

2 μεγάλες φέτες καπνιστό σολομό

1 κ.σ. μηλόξυδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 φυλλαράκια σχινόπρασο, ψιλοκομμένα

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ένα αυγό και σιγά σιγά ενσωματώνουμε 6 κουταλιές κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας ελαφρά.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και τα διατηρούμε ζεστά.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με το ξύδι. Ανακατεύουμε δυνατά να γίνει μια δίνη και ρίχνουμε έναν ένα τα αυγά προσεκτικά για να τα κάνουμε ποσέ. Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά.

Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιατέλα.

Πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού απλώνουμε  ένα  κομμάτι καπνιστού σολομού, από πάνω βάζουμε το αυγό, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με σχινόπρασο ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε με σαλάτα πράσινη, φέτες αβοκάντο ή ρόκα.

Συνταγή: από την Έφη Μαρκοζάνες, μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !