Αυστριακό Κasnocken

Tips

Μια νόστιμη γευστική δημιουργία της βουνίσιας Αυστριακής κουζίνας, χορταστική που διανθίζει τις χειμωνιάτικες ημέρες. Ένα παραδοσιακό πιάτο με αρώματα και γεύση μοναδική. Εμείς σας προσκαλούμε σε ένα γευστικό ταξίδι στο πανέμορφο Salzburg, στην πολιτεία που γεννήθηκε η συνταγή, αφού για την ώρα τα ταξίδια μας είναι μόνον εικονικής πραγματικότητας…

Το Salzburg της ομορφιάς, της μουσικής και των γεύσεων

Μόλις όμως μπορέσουμε να ταξιδέψουμε να θυμίσουμε ότι στο Salzburg πέρασε την παιδική του ηλικία ο Wolfgang Amadeus Mozart, από τις μεγαλύτερες μουσικές διάνοιες του κόσμου, από την ηλικία των 4 ετών. Η παλιά πόλη υπέροχη, το κάστρο είναι το καλύτερα διατηρημένο της Ευρώπης, τα παλάτια υπέροχα, όπως και οι εκκλησίες τους. Το Salzburg χαρακτηρίστηκε από την Unesco σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αυστριακό Κasnocken

Από την Λέττα Μακρή, Βιέννη 

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

9 αυγά

30 γρ. βούτυρο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

400 γρ. τυρί καπνιστό μετσοβόνες ή γραβιέρα σε κύβους

¼ φλιτζανιού ζωμό βοδινού

120 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

300 γρ. ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε δαχτυλίδια για τηγάνι

4 φλιτζάνια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

1 κ.σ. σησαμέλαιο

Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Tρόπος παρασκευής

Για τα τηγανητά κρεμμύδια

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα αλευρώνουμε.

Παράλληλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να ροδίσουν αργά. Προσοχή μην τα αφήσετε πολύ γιατί θα μαυρίσουν και θα πικρίσουν.

Βγάζουμε τα κρεμμύδια από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε πιατέλα που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.

Για τα ζυμαρικά

Ρίχνουμε τα αυγά σε μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα.

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με την μαρίζ.

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.

Βράζουμε για λίγο μια μεγάλη κατσαρόλα νερό, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και μετά μειώνουμε τη θερμότητα.

Το νερό πρέπει να σιγοβράζει σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Κόβουμε με το χέρι ή με εργαλείο τα ζυμαράκια, σε μικρά κομμάτια και τα σέρνουμε με το χέρι μας πάνω στο τραπέζι.

Περνάμε κάθε ζυμαρικό από πάνω με τον τρίφτη για να του δώσουμε σχήμα.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό και βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Τα ανακατεύουμε ελαφρά να μην κολλήσουν

Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο σουρωτήρι περνώντας τα από κρύο νερό για να μην κολλήσουν.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με το τυρί.

Προσθέτουμε και το ζωμό βοδινού, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και λίγο αλάτι, αφού πρώτα το δοκιμάσουμε.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να κάνει κρούστα.

Στη μέση του πιάτου ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι στιφάδο
Επόμενο άρθροSmoothie Alexander

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !