Αυστριακό Κasnocken

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια νόστιμη γευστική δημιουργία της βουνίσιας Αυστριακής κουζίνας, χορταστική που διανθίζει τις χειμωνιάτικες ημέρες. Ένα παραδοσιακό πιάτο με αρώματα και γεύση μοναδική. Εμείς σας προσκαλούμε σε ένα γευστικό ταξίδι στο πανέμορφο Salzburg, στην πολιτεία που γεννήθηκε η συνταγή, αφού για την ώρα τα ταξίδια μας είναι μόνον εικονικής πραγματικότητας…

Το Salzburg της ομορφιάς, της μουσικής και των γεύσεων

Μόλις όμως μπορέσουμε να ταξιδέψουμε να θυμίσουμε ότι στο Salzburg πέρασε την παιδική του ηλικία ο Wolfgang Amadeus Mozart, από τις μεγαλύτερες μουσικές διάνοιες του κόσμου, από την ηλικία των 4 ετών. Η παλιά πόλη υπέροχη, το κάστρο είναι το καλύτερα διατηρημένο της Ευρώπης, τα παλάτια υπέροχα, όπως και οι εκκλησίες τους. Το Salzburg χαρακτηρίστηκε από την Unesco σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αυστριακό Κasnocken

Από την Λέττα Μακρή, Βιέννη 

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

9 αυγά

30 γρ. βούτυρο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

400 γρ. τυρί καπνιστό μετσοβόνες ή γραβιέρα σε κύβους

¼ φλιτζανιού ζωμό βοδινού

120 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

300 γρ. ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε δαχτυλίδια για τηγάνι

4 φλιτζάνια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

1 κ.σ. σησαμέλαιο

Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Tρόπος παρασκευής

Για τα τηγανητά κρεμμύδια

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα αλευρώνουμε.

Παράλληλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να ροδίσουν αργά. Προσοχή μην τα αφήσετε πολύ γιατί θα μαυρίσουν και θα πικρίσουν.

Βγάζουμε τα κρεμμύδια από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε πιατέλα που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.

Για τα ζυμαρικά

Ρίχνουμε τα αυγά σε μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα.

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με την μαρίζ.

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.

Βράζουμε για λίγο μια μεγάλη κατσαρόλα νερό, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και μετά μειώνουμε τη θερμότητα.

Το νερό πρέπει να σιγοβράζει σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Κόβουμε με το χέρι ή με εργαλείο τα ζυμαράκια, σε μικρά κομμάτια και τα σέρνουμε με το χέρι μας πάνω στο τραπέζι.

Περνάμε κάθε ζυμαρικό από πάνω με τον τρίφτη για να του δώσουμε σχήμα.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό και βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Τα ανακατεύουμε ελαφρά να μην κολλήσουν

Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο σουρωτήρι περνώντας τα από κρύο νερό για να μην κολλήσουν.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με το τυρί.

Προσθέτουμε και το ζωμό βοδινού, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και λίγο αλάτι, αφού πρώτα το δοκιμάσουμε.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να κάνει κρούστα.

Στη μέση του πιάτου ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι στιφάδο
Επόμενο άρθροSmoothie Alexander

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !