Ένα μεζεδάκι της θαλασσινής κουζίνας, που σίγουρα θα αγαπήσετε. Γίνεται πανεύκολα και ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Αν θέλετε μπορείτε να το απολαύσετε και στην vegan ή την vegetarian εκδοχή του αφαιρώντας το γαύρο και αντικαθιστώντας το βούτυρο με ελαιόλαδο.
Μια πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων δίπλα στη θάλασσα, στην Κρήτη των γεύσεων στην αγαπημένη μου ταβέρνα Nisos.
Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολο
Μπρουσκέτα με γαύρο μαρινάτο
Από τον Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, ταβέρνα Nisos, Πλατανιάς Χανίων
Υλικά για 4 άτομα
4 φέτες χοντρές προζυμένιο ψωμί
4 κ.σ. βούτυρο
2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
8 φιλέτα γαύρο μαρινάτο
1 ντομάτα
Μισό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι ή ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λεμόνι, το χυμό του
Ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Στο μπλέντερ χτυπάμε το βούτυρο με τις 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο και λίγο πιπέρι και δημιουργούμε ένα αρωματικό σκορδοβούτυρο.
Κόβουμε τις φέτες προζυμένιου ψωμιού και τις αλείφουμε καλά με το σκορδοβούτυρο.
Ψήνουμε τις φέτες για λίγο στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν.
Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε την ντομάτα, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι.
Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μόλις ψηθεί το ψωμί και όσο είναι ακόμα ζεστό στρώνουμε το μείγμα της ντομάτας και του αβοκάντο πάνω στο ψωμί.
Σε κάθε φέτα βάζουμε από 1-2 φιλέτα μαριναρισμένου γαύρου και σερβίρουμε.