Χιονάτη Μαργαρίτα της Χαράς

Τα μυστικά των Chef

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πουρές πατάτας σαν αφρός

Η καλή πατάτα, το εκλεκτό βούτυρο ή το ελαιόλαδο και το φρέσκο γάλα κάνουν την διαφορά. Οι πατάτες που ταιριάζουν στον πουρέ είναι οι Νευροκοπίου...

Οι  γλυκοπατάτες  θέλουν τρόπο…

Από τον Kωνσταντίνο Συντάκα, executive chef Οι γλυκοπατάτες είναι υπερτροφή και γίνονται ψητές, βραστές, πουρέ ή ακόμα και γλυκό. Πλένονται πολύ καλά για να φύγουν...

Ένα πανεύκολο cocktail που ενθουσιάζει. Μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων εκρηκτικών.  Κρέμα και άρωμα καρύδας, πινελιές λαίμ, τεκίλα και cranberries που ξυπνούν αναμνήσεις χαράς, αγάπης με τα χρώματα του χιονιού και γεύσεις καλοκαιρινές…

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεκίλα που αγαπάτε, αποφύγετε όμως τις παλαιωμένες γιατί δίνουν πιο δυνατή γεύση και άρωμα, που καλύπτει την καρύδα.

Χιονάτη Μαργαρίτα της Χαράς

Υλικά

18 oz γάλα καρύδας, κονσέρβας

6 oz   χυμό καρύδας

9 oz silver τεκίλα

2 oz Grand Marnier

Μισό φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό λάιμ

3 κ.γ. σιρόπι αγαύης

Γαρνίρισμα

Φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα, φέτες λαίμ και κλαράκια δενδρολίβανου.

Διαδικασία

Σε μεγάλη κανάτα βάζουμε το γάλα καρύδας, το χυμό καρύδας, το Grand Marnier, την silver τεκίλα, τον χυμό λαίμ και το σιρόπι αγαύης.

Με το αναδευτήρι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, που να μην διαχωρίζεται το γάλα καρύδας.

Bρέχουμε τα χείλη του ποτηριού και τα βυθίζουμε σε ζάχαρη.

Βάζουμε πάγο στο ποτήρι και ρίχνουμε το cocktail πάνω στον πάγο.

Γαρνίρουμε με μύρτιλα, φέτες λαίμ και βάζουμε την κορφούλα από κλαράκι δενδρολίβανου σε κάθε ποτήρι.

Πηγή www.joyfulhealthyeats.com

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κεμπάπ Ανατολίτικο

Μια αυθεντική γεύση της φωτιάς, για κάθε γιορτή και ειδικότερα για την Τσικνοπέμπτη που σηματοδοτεί την Αποκριά. Το έθιμο θέλει στα σπίτια να ψήνουν...

Σπιτική ζεστή σοκολάτα

Ένα ρόφημα αγαπησιάρικο για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γίνεται πανεύκολα και κυρίως αρέσει πολύ. Αν δεν σας αρέσει η...

Μανταρίνια με σοκολάτα και φουντούκια

Ένα γλυκάκι πειρασμός. Μια μπουκίτσα σοκολάτας με φουντούκια, που δροσίζεται από το χυμό μανταρινιού. Γίνεται πολύ εύκολα, γρήγορα και αρέσει πολύ. Ας μην ξεχνάμε ότι...

Smoothie Alexander

Όλες οι βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά που χαρίζουν δύναμη και ευεξία … σε ένα ποτήρι.  Πράσινο χρώμα της φύσης και αρώματα με εξωτική πινελιά καρύδας...

Αυστριακό Κasnocken

Μια νόστιμη γευστική δημιουργία της βουνίσιας Αυστριακής κουζίνας, χορταστική που διανθίζει τις χειμωνιάτικες ημέρες. Ένα παραδοσιακό πιάτο με αρώματα και γεύση μοναδική. Εμείς σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !