Χιονάτη Μαργαρίτα της Χαράς

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα πανεύκολο cocktail που ενθουσιάζει. Μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων εκρηκτικών.  Κρέμα και άρωμα καρύδας, πινελιές λαίμ, τεκίλα και cranberries που ξυπνούν αναμνήσεις χαράς, αγάπης με τα χρώματα του χιονιού και γεύσεις καλοκαιρινές…

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεκίλα που αγαπάτε, αποφύγετε όμως τις παλαιωμένες γιατί δίνουν πιο δυνατή γεύση και άρωμα, που καλύπτει την καρύδα.

Χιονάτη Μαργαρίτα της Χαράς

Υλικά

18 oz γάλα καρύδας, κονσέρβας

6 oz   χυμό καρύδας

9 oz silver τεκίλα

2 oz Grand Marnier

Μισό φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό λάιμ

3 κ.γ. σιρόπι αγαύης

Γαρνίρισμα

Φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα, φέτες λαίμ και κλαράκια δενδρολίβανου.

Διαδικασία

Σε μεγάλη κανάτα βάζουμε το γάλα καρύδας, το χυμό καρύδας, το Grand Marnier, την silver τεκίλα, τον χυμό λαίμ και το σιρόπι αγαύης.

Με το αναδευτήρι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, που να μην διαχωρίζεται το γάλα καρύδας.

Bρέχουμε τα χείλη του ποτηριού και τα βυθίζουμε σε ζάχαρη.

Βάζουμε πάγο στο ποτήρι και ρίχνουμε το cocktail πάνω στον πάγο.

Γαρνίρουμε με μύρτιλα, φέτες λαίμ και βάζουμε την κορφούλα από κλαράκι δενδρολίβανου σε κάθε ποτήρι.

Πηγή www.joyfulhealthyeats.com

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !