Dip γιαουρτιού με μπέικον και κρεμμύδι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια σαλάτα που αρέσει αν και λίγο αμαρτωλή… αλλά η νοστιμιά της ξετρελαίνει.  Κάποιες στιγμές τα διατροφικά ατοπήματα επιτρέπονται. Ένα dip που χαρίζει όμορφες γευστικές πινελιές και μπορούμε να το συνδυάσουμε με κομματάκια λαχανικών, για την πιο υγιεινή τους εκδοχή, παξιμάδια, νάτσος και ότι άλλο σκεφθείτε…

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολο

Υλικά για 4 άτομα

1 κ.σ. ελαιόλαδο extra παρθένο

150 καπνιστό μπέικον μπλοκ, κομμένο σε κύβους

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κύβους

½ κ.γ. αλάτι

1 κεσεδάκι γιαούρτι

2 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

Κομμάτια πίτας αραβικής ή τσιπς λαχανικών ή παξιμάδια

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να γίνει crispy.

Το βγάζουμε με τρυπητή  κουτάλα και το αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να κρατήσει το λάδι.

Στο τηγάνι που είχαμε σοτάρει το μπέικον, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να καραμελώσει για 10 -15 λεπτά.

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το μπέικον, τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Τότε προσθέτουμε το γιαούρτι και το σχινόπρασο και τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Καλύπτουμε το μπολ με διαφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Το βγάζουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με πιπέρια φρεσκοτριμμένα.

Σερβίρουμε με κομμάτια λαχανικών ή τσιπς λαχανικών, παξιμάδια ή νάτσος

Συνταγή : Έφη Μαρκοζάνες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !