Dip γιαουρτιού με μπέικον και κρεμμύδι

Τα μυστικά των Chef

Μια σαλάτα που αρέσει αν και λίγο αμαρτωλή… αλλά η νοστιμιά της ξετρελαίνει.  Κάποιες στιγμές τα διατροφικά ατοπήματα επιτρέπονται. Ένα dip που χαρίζει όμορφες γευστικές πινελιές και μπορούμε να το συνδυάσουμε με κομματάκια λαχανικών, για την πιο υγιεινή τους εκδοχή, παξιμάδια, νάτσος και ότι άλλο σκεφθείτε…

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά / Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολο

Υλικά για 4 άτομα

1 κ.σ. ελαιόλαδο extra παρθένο

150 καπνιστό μπέικον μπλοκ, κομμένο σε κύβους

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κύβους

½ κ.γ. αλάτι

1 κεσεδάκι γιαούρτι

2 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

Κομμάτια πίτας αραβικής ή τσιπς λαχανικών ή παξιμάδια

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να γίνει crispy.

Το βγάζουμε με τρυπητή  κουτάλα και το αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να κρατήσει το λάδι.

Στο τηγάνι που είχαμε σοτάρει το μπέικον, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να καραμελώσει για 10 -15 λεπτά.

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το μπέικον, τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Τότε προσθέτουμε το γιαούρτι και το σχινόπρασο και τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Καλύπτουμε το μπολ με διαφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Το βγάζουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με πιπέρια φρεσκοτριμμένα.

Σερβίρουμε με κομμάτια λαχανικών ή τσιπς λαχανικών, παξιμάδια ή νάτσος

Συνταγή : Έφη Μαρκοζάνες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !