Φέτα τυλιγμένη σε φύλλο με πινελιά μελιού

Tips

Μια γευστική δημιουργία που γίνεται πανεύκολα και είναι της παρέας. Κυριολεκτικά με το τίποτα … δίνουμε στο τραπέζι μας μια ιδιαίτερη πινελιά διανθίζοντας τις υπόλοιπες γεύσεις που ετοιμάσαμε για πρωινό ή γεύμα.

Μπορούμε μαζί με τη φέτα αν θέλουμε έξτρα γεύση να βάλουμε και λίγο καπνιστό τυρί τριμμένο. Η ποιότητα της φέτας είναι καθοριστική της γεύσης, όπως και αυτή του μελιού. Καλύτερα είναι να προτιμήσετε μαλακή φέτα και ένα ωραίο θυμαρίσιο μέλι.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολο

Φέτα τυλιγμένη σε φύλλο με πινελιά μελιού

Από τη Βάσω Κατσαρού Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

 Υλικά για 2 άτομα

1 φύλλο κρούστας

1 μερίδα τυρί φέτα ΠΟΠ, μαλακή

Μέλι ελάτου ή ερείκης ή θυμαρίσιο

2  ½ κ.σ. μαύρο και λευκό σουσάμι

Για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Ανοίγουμε το φύλλο βάζουμε μέσα τη φέτα και την τυλίγουμε σε σχήμα πακέτου.

Την τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντας με λαβίδα και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Την βγάζουμε και την αφήνουμε για λίγα λεπτά σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, να κρατήσει το ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τη φέτα περιλούζοντάς την με το μέλι και την πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !