Μια πανεύκολη γευστική δημιουργία superfood…
Μόλις 5 λεπτά χρειάζονται για να απολαύσουμε μια νόστιμη, πλούσια και πανεύκολη υπερτροφή… για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ή όπως λένε οι μαμάδες για να γίνουμε δυνατοί.
Η αλήθεια είναι ότι με αυτή τη σύνθεση τα παιδιά αρχίζουν να αγαπούν το γιαούρτι και βέβαια μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αποξηραμένα berries με φρέσκα ή κατεψυγμένα. Αντί για φιστίκια θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα, καρύδια ή κάσιους που είναι εξίσου θρεπτικά απλά είναι θέμα γούστου.
To ελληνικό γιαούρτι είναι από μόνο του μια υπερτροφή και η θρεπτική του αξία είναι ζηλευτή. Η γεύση του ανεβαστική και η υφή του βελούδινη. Τελευταία άρχισα να αναζητώ το κατσικίσιο γιαούρτι γιατί είναι γνωστό ότι το κατσικίσιο γάλα είναι υψηλότερης ακόμα διατροφικής αξίας από το αγελαδινό ή το πρόβειο.
Ζητήσαμε από τον πρωταθλητή executive chef Κώστα Γεωργατζά, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα μαγειρικής, να δημιουργήσει μια γεύση υπερτροφή, που να ενδυναμώνει τον οργανισμό και παράλληλα να αρέσει πολύ και στα παιδιά, που μόλις ξεκινά η μαθητική τους «θητεία»…
Τα φιστίκια Αίγινας ΠΟΠ και τα cranberries θωρακίζουν τον οργανισμό και χαρίζουν ενέργεια λόγω των βιταμινών και των αντιοξειδωτικών που περιέχουν.
Γιαούρτι με φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ, cranberries και σάλτσα bitter σοκολάτας
Από τον πολυβραβευμένο Κώστα Γεωργατζά, executive chef
Υλικά
250 γρ. δροσερό γιαούρτι στραγγιστό επιλογής μας
30 γρ. αποξηραμένα cranberries
30 γρ. ψίχα φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ
40 γρ κουβερτούρα σοκολάτας
30 ml γάλα φρέσκο κατσικίσιο ή αγελαδινό ή πρόβειο
Τρόπος παρασκευής
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα φιστίκια Αίγινας και τα καβουρδίζουμε για 1- 2 λεπτά.
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε και το φρέσκο γάλα.
Ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
Πασπαλίζουμε με τα cranberries και τα φιστίκια.
Σερβίρουμε την απολαυστική γευστική μας δημιουργία σε μπολ.