Γιαούρτι με cranberries,  φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ και σάλτσα bitter σοκολάτας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια πανεύκολη γευστική δημιουργία superfood…

Μόλις 5 λεπτά χρειάζονται για να απολαύσουμε μια νόστιμη, πλούσια και πανεύκολη υπερτροφή… για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ή όπως λένε οι μαμάδες για να γίνουμε δυνατοί.

Η αλήθεια είναι ότι με αυτή τη σύνθεση τα παιδιά αρχίζουν να αγαπούν το γιαούρτι και βέβαια μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αποξηραμένα berries με φρέσκα ή κατεψυγμένα. Αντί για φιστίκια θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα, καρύδια ή κάσιους που είναι εξίσου θρεπτικά απλά είναι θέμα γούστου.

To ελληνικό γιαούρτι είναι από μόνο του μια υπερτροφή και η θρεπτική του αξία είναι ζηλευτή. Η γεύση του  ανεβαστική και η υφή του βελούδινη. Τελευταία άρχισα να αναζητώ το κατσικίσιο γιαούρτι γιατί είναι γνωστό ότι το κατσικίσιο γάλα είναι υψηλότερης ακόμα διατροφικής αξίας από το αγελαδινό ή το πρόβειο.

Ζητήσαμε από τον πρωταθλητή executive chef Κώστα Γεωργατζά, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα μαγειρικής, να δημιουργήσει μια γεύση υπερτροφή, που να ενδυναμώνει τον οργανισμό και παράλληλα να αρέσει πολύ και στα παιδιά,  που μόλις ξεκινά η μαθητική τους «θητεία»…

Τα φιστίκια Αίγινας ΠΟΠ και τα cranberries θωρακίζουν τον οργανισμό και χαρίζουν ενέργεια λόγω των βιταμινών και των αντιοξειδωτικών που περιέχουν.

Γιαούρτι με φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ, cranberries και σάλτσα bitter σοκολάτας

Από τον πολυβραβευμένο Κώστα Γεωργατζά, executive chef

Ο Executive chef Κώστας Γεωργατζάς
Ο Executive chef Κώστας Γεωργατζάς

Υλικά

250 γρ. δροσερό γιαούρτι στραγγιστό επιλογής μας
30 γρ. αποξηραμένα cranberries
30 γρ. ψίχα φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ
40 γρ κουβερτούρα σοκολάτας
30 ml γάλα φρέσκο κατσικίσιο ή αγελαδινό ή πρόβειο

Τρόπος παρασκευής

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα φιστίκια Αίγινας και τα καβουρδίζουμε για 1- 2 λεπτά.

Σε μπαιν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε και το φρέσκο γάλα.

Ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.

Πασπαλίζουμε με τα cranberries και τα φιστίκια.

Σερβίρουμε την απολαυστική γευστική μας δημιουργία σε μπολ.

Γιαούρτι

Προηγούμενο άρθροHangover Burger
Επόμενο άρθροΑυθεντική Πίτα Ζαγορίου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !