Γλιστρίδα ψητή με βλίτα

Tips

Μια σαλάτα ή συνοδευτικό κρεάτων ή ψαριών που αρέσει πολύ. Είναι πρωτότυπος συνδυασμός με γλιστρίδα και βλίτα. Δύο πρασινάδες πολύ ωφέλιμες περιχυμένες με ελαιόλαδο και λεμόνι. Πανδαισία γεύσεων από το Διονυσιακό γεύμα, που μας παρουσίασαν στην Δράμα, κατά τη διάρκεια του Γαστρονομικού Φεστιβάλ.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Γλιστρίδα ψητή με βλίτα

Από τον Jonathan Harnett, chef Δράμα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό χόρτα βλίτα

1 κιλό γλιστρίδα

Ελαιόλαδο

Χυμό λεμονιού

Ανθό αλατιού

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε πολύ καλά τη γλιστρίδα και τα βλίτα σε κρύο νερό, αφαιρούμε όλα τα μεγάλα κοτσάνια. Στεγνώνουμε καλά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα έχουμε σκέτο νερό που κοχλάζει και ρίχνουμε τα βλίτα και βράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σουρώνουμε τα χόρτα και τα βυθίζουμε αμέσως σε παγωμένο νερό. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ψήνουμε στο γκριλ σε καλά προθερμασμένο φούρνο τη γλιστρίδα μέχρι να μαλακώσει και να «καούν» ελαφρά οι άκρες της για 4-5 λεπτά.

Βγάζουμε τη γλιστρίδα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Ραντίζουμε τη γλιστρίδα με ελαιόλαδο.

Βάζουμε σε σαλατιέρα στη μέση τα βλίτα και τα πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και ρίχνουμε στην επιφάνεια λεμόνι και ελαιόλαδο.

Ολόγυρα βάζουμε τη γλιστρίδα που έχει ψηθεί.

Μικρά μυστικά

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βλίτα με χόρτα που σας αρέσουν ανάλογα με την εποχή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !