Ηπειρώτικα Κεφτεδάκια με σάλτσα μουστάρδας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα comfort food που αρέσει πολύ σε όλους.

Αν δεν σας αρέσει ο χοιρινός κιμάς μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με μοσχαρίσιο ή κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου.

Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής  25 λεπτά / Εύκολο

Ηπειρώτικα Κεφτεδάκια με σάλτσα μουστάρδας

 Από το εστιατόριο Αζιμούθιο, Άρτα

Υλικά για 4 άτομα

600 γρ. κιμά χοιρινό, μία φορά περασμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα σε καρέ

1 αυγό

1 σκελίδα σκόρδο

3 κλωνάρια δεντρολίβανο, μόνον τα φύλλα

1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

100 γρ. ψωμί προζυμένιο ή επτάζυμο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνισμα

αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

600 ml. σπορέλαιο

Για τη σάλτσα

50 γρ. μουστάρδα Dijon απαλή

1 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 ml. κρασί λευκό

300 ml. νερό

1 κύβο λαχανικών

Για το σερβίρισμα

Πατάτες τηγανητές

Θυμάρι αποξηραμένο ή φρέσκο

Τρόπος παρασκευής

Σε αντικολλητικό τηγάνι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια και το αυγό.

Στο μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το ψωμί, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνουμε στον κιμά και το μείγμα του μπλέντερ και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά.

Πλάθουμε σε κεφτέδες στο μέγεθος που θέλουμε και πανάρουμε με το αλεύρι.

Τηγανίζουμε σε δόσεις τους κεφτέδες σε βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά για 8 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Σε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

«Σβήνουμε» με το κρασί και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο τριμμένο, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τα κεφτεδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και πασπαλίζουμε με θυμάρι και πιπέρι.

Μικρά μυστικά

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα αν έχουμε χρόνο βάζουμε το μπολ με τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 8 ώρες για να αναδυθούν τα αρώματα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !