Ηπειρώτικα Κεφτεδάκια με σάλτσα μουστάρδας

Tips

Ένα comfort food που αρέσει πολύ σε όλους.

Αν δεν σας αρέσει ο χοιρινός κιμάς μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με μοσχαρίσιο ή κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου.

Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής  25 λεπτά / Εύκολο

Ηπειρώτικα Κεφτεδάκια με σάλτσα μουστάρδας

 Από το εστιατόριο Αζιμούθιο, Άρτα

Υλικά για 4 άτομα

600 γρ. κιμά χοιρινό, μία φορά περασμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα σε καρέ

1 αυγό

1 σκελίδα σκόρδο

3 κλωνάρια δεντρολίβανο, μόνον τα φύλλα

1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

100 γρ. ψωμί προζυμένιο ή επτάζυμο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνισμα

αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

600 ml. σπορέλαιο

Για τη σάλτσα

50 γρ. μουστάρδα Dijon απαλή

1 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 ml. κρασί λευκό

300 ml. νερό

1 κύβο λαχανικών

Για το σερβίρισμα

Πατάτες τηγανητές

Θυμάρι αποξηραμένο ή φρέσκο

Τρόπος παρασκευής

Σε αντικολλητικό τηγάνι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια και το αυγό.

Στο μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το ψωμί, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνουμε στον κιμά και το μείγμα του μπλέντερ και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά.

Πλάθουμε σε κεφτέδες στο μέγεθος που θέλουμε και πανάρουμε με το αλεύρι.

Τηγανίζουμε σε δόσεις τους κεφτέδες σε βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά για 8 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Σε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

«Σβήνουμε» με το κρασί και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο τριμμένο, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τα κεφτεδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και πασπαλίζουμε με θυμάρι και πιπέρι.

Μικρά μυστικά

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα αν έχουμε χρόνο βάζουμε το μπολ με τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 8 ώρες για να αναδυθούν τα αρώματα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !