Τα κεφτεδάκια είναι χαραγμένα στο dna των Ελλήνων. Εμείς, σας δίνουμε τη συνταγή για να τα απολαύσετε στην πιο υγιεινή τους μορφή. Χρησιμοποιούμε κιμά κοτόπουλο και ψήνουμε τα κεφτεδάκια στο φούρνο αντί να τα κάνουμε τηγανητά. Είναι πολύ εύκολα να γίνουν και η BBQ sauce τους χαρίζει extra γεύση.
Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Στο ψυγείο 2 ώρες / Ψήσιμο 13-15 λεπτά / Εύκολη
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με BBQ sauce
Υλικά για 4 άτομα
550 γρ. κιμάς κοτόπουλου, περασμένος 2 φορές
2 αυγά μέτρια
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
60 γρ. φρυγανιά ή ψωμί ή πάνκο
1 ½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 μεγάλη συσκευασία BBQ sauce
Για το φινίρισμα
Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και ζυμώνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε στη μέση το ψωμί, που έχουμε βρέξει και στραγγίξει ή την φρυγανιά και τα αυγά.
Ζυμώνουμε δυνατά τον κιμά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καλύπτουμε τη μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο, για 2 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο τον κιμά και τον ζυμώνουμε ελαφρά.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, σε μέγεθος καρυδιού , βρέχοντας τα χέρια με νερό ή ποτό επιλογής μας.
Στρώνουμε μεμβράνη σιλικόνης στο ταψί και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο C για 13 -15 λεπτά.
Παράλληλα σε μικρή κατσαρόλα αδειάζουμε τη σάλτσα και τη σιγοβράζουμε, σε χαμηλή φωτιά για 5 – 7 λεπτά.
Βγάζουμε το κεφτεδάκια από το φούρνο, τα βουτάμε στη σάλτσα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 2 λεπτά.
Όπως βγάζουμε ζεστά τα κεφτεδάκια τα βουτάμε στη bbq sauce. Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με noodles, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε να φτιάξουμε τη δική μας BBQ sauce θα χρειαστούμε: από 3 κουταλάκια του καφέ κέτσαπ, χυμό ανανά, σάλτσα σόγια, 2 κ.γ καστανή ζάχαρη, από 1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο, σκόρδο λιωμένο και μισό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι ή τσίλι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 10 λεπτά.