Το σίγουρο είναι ότι τα κεφτεδάκια είναι καλοδεχούμενα από όλους. Η φέτα και η λιαστή ντομάτα δίνουν μια ιδιαίτερη γευστική πινελιά και το τζατζίκι ή η κρέμα γιαουρτιού χαρίζουν δροσιά …
Xρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Εύκολο
Κεφτεδάκια στο φούρνο με φέτα και λιαστή ντομάτα
Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά executive corporate chef
Υλικά για 4 άτομα
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
90 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
5 γρ. ξύδι από κρασί
30 γρ. πάστα λιαστής ντομάτας
50 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
2 πρέζες σουμάκ
2 πρέζες κάρυ
Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
3 πρέζες ρίγανη αποξηραμένη
2 αυγά
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το μίγμα του κρεμμυδιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
Πλάθουμε στο σχήμα και το μέγεθος που θέλουμε και το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-30 λεπτά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα αραδιάζουμε πάνω σε βάση από κρέμα γιαουρτιού ή τζατζίκι, ρίχνουμε και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.