Κολοκυθάκια ρολά με τυρί

Τα μυστικά των Chef

Ένα ορεκτικό πολύ νόστιμο και υγιεινό. Η παρασκευή του πανεύκολη και γρήγορη. Αν θέλετε μπορείτε να τα εμπλουτίσετε με κάπαρη ή λιαστά ντοματάκια ψιλοκομμένα.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Χρόνος ψύξης 2 ώρες / Πολύ εύκολη

Κολοκυθάκια ρολά με τυρί

Υλικά για 4 άτομα

3 μεγάλα κολοκυθάκια χοντρά, κομμένα κατά μήκος

170 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο με πιρούνι

170 γρ. κατίκι Δομοκού ΠΟΠ

2 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

1 σφηνάκι ούζο

1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό, αφρίνα

1 κ.γ. άνηθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι ροζ

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε κατά μήκος τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι θαλασσινό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να βγάλουν το νερό τους.

Τα απλώνουμε σε ένα ρηχό ταψί και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση του τυριού.

Σε μπολ ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί με το κατίκι μέχρι να ομογενοποιηθούν, χωρίς να λιώσουν

Προσθέτουμε τον άνηθο, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2 ώρες.

Βγάζουμε από το ψυγείο και ραντίζουμε με το ούζο.

Παίρνουμε τις φέτες των κολοκυθιών και βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στην άκρη κάθε φέτας και τυλίγουμε σε ρολάκια.

Σερβίρουμε τα ρολάκια σε πιατέλα ή ατομικά πιάτα πασπαλίζοντάς τα με σπασμένους κόκκους πιπεριού και σχοινόπρασο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !