Μαρμελάδα φράουλα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η φράουλα είναι στα καλύτερά της και χαρίζει πλούσια τα διατροφικά της οφέλη στον οργανισμό μας.  Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να φτιάξουμε μαρμελάδα και να αιχμαλωτίσουμε τα αρώματα της άνοιξης, σε κρυστάλλινα βάζα… για να περάσουμε όμορφο χειμώνα.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά Χρόνος αναμονής 4 ώρες / Πολύ εύκολη

Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά  

1 κιλό φράουλες

700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Χυμό από μισό λεμόνι

Τρόπος παρασκευής

 Πλένουμε καλά τις φράουλες και κόβουμε τυχόν φυλλαράκια.

Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση, διαφορετικά τις αφήνουμε ολόκληρες.

Βάζουμε τις φράουλες σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τις αφήνουμε για 3-4 ώρες να «σταθούν».

Στη συνέχεια τις βράζουμε για 15 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα.

Aφήνουμε να κρυώσει και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλα 10 λεπτά.

Ελέγχουμε την πυκνότητα της και αν χρειαστεί ξαναβράζουμε για λίγο.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Γεμίζουμε με την αρωματική μαρμελάδα, ξέχειλα σε βάζα και αφού κρυώσει τα κλείνουμε ερμητικά.

Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε έτσι όλη νύκτα.

Το πρωί έτοιμη η μαρμελάδα μας.

Μικρά μυστικά

Διατηρούμε τη μαρμελάδα σε βάζα εκτός ψυγείο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Όταν ανοίξουμε το βάζο διατηρείτε στο ψυγείο.

Συνταγή:  Ειρήνη Ζουγανέλη, περίφημη μαγείρισσα, Μύκονος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς θα ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας;

Η καθημερινότητα και η ρουτίνα κουράζει μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε όμως να φέρουμε την ανατροπή χωρίς μεγάλο αγώνα… Το σίγουρο είναι ότι θα βάλετε...

Επιλέγουμε συμβατικά ή βιολογικά φρούτα και λαχανικά για μια detox θεραπεία του οργανισμού μας;

Οι θεραπείες detox γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Tα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοί μας για να επανέρθουμε...

Ποια λάθη ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας και αραιώνουν;  

Οι αιτίες που ευθύνονται για την τριχόπτωση είναι πολλές … Μπορεί να  ευθύνονται οι ορμόνες μας, ο θυρεοειδής, η αναιμία, η εποχή, η ψυχολογία...

Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Τα σμέουρα είναι πολύ νόστιμα φρούτα του δάσους,  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες. Πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με βιταμίνες ειδικά C και...

Ξηροδερμία… έχουμε τα μυστικά αντιμετώπισης 

Πολλές φορές το δέρμα μας αφυδατώνεται, γίνεται ξηρό και η  φαγούρα, κοκκινίλα και η απολέπιση είναι έντονες. Το χειμώνα γίνεται ακόμα πιο έντονη η...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !