Μαρμελάδα φράουλα

Τα μυστικά των Chef

Η φράουλα είναι στα καλύτερά της και χαρίζει πλούσια τα διατροφικά της οφέλη στον οργανισμό μας.  Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να φτιάξουμε μαρμελάδα και να αιχμαλωτίσουμε τα αρώματα της άνοιξης, σε κρυστάλλινα βάζα… για να περάσουμε όμορφο χειμώνα.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά Χρόνος αναμονής 4 ώρες / Πολύ εύκολη

Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά  

1 κιλό φράουλες

700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Χυμό από μισό λεμόνι

Τρόπος παρασκευής

 Πλένουμε καλά τις φράουλες και κόβουμε τυχόν φυλλαράκια.

Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση, διαφορετικά τις αφήνουμε ολόκληρες.

Βάζουμε τις φράουλες σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τις αφήνουμε για 3-4 ώρες να «σταθούν».

Στη συνέχεια τις βράζουμε για 15 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα.

Aφήνουμε να κρυώσει και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλα 10 λεπτά.

Ελέγχουμε την πυκνότητα της και αν χρειαστεί ξαναβράζουμε για λίγο.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Γεμίζουμε με την αρωματική μαρμελάδα, ξέχειλα σε βάζα και αφού κρυώσει τα κλείνουμε ερμητικά.

Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε έτσι όλη νύκτα.

Το πρωί έτοιμη η μαρμελάδα μας.

Μικρά μυστικά

Διατηρούμε τη μαρμελάδα σε βάζα εκτός ψυγείο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Όταν ανοίξουμε το βάζο διατηρείτε στο ψυγείο.

Συνταγή:  Ειρήνη Ζουγανέλη, περίφημη μαγείρισσα, Μύκονος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !