Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα σμέουρα είναι πολύ νόστιμα φρούτα του δάσους,  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες. Πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με βιταμίνες ειδικά C και Κ, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό και φυτικές ίνες. Η μαρμελάδα σμέουρο αρέσει και με ψωμί πολύσπορο ή ολικής άλεσης διανθίζει το πρωινό μας. Στο κέικ και το γιαούρτι χαρίζει ξεχωριστή πινελιά και δένει αρμονικά με τυριά αλλά και λευκά κρέατα.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Χρόνος αναμονής 1 ώρα / Εύκολη

Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Υλικά για 1 βάζο

500 γρ. φρέσκα σμέουρα

250 γρ. καστανή ζάχαρη

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

2 κ.σ. χυμό μανταρίνι

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

1 κλωναράκι αρμπαρόριζα

 Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε τα σμέουρα, την καστανή ζάχαρη, το χυμό μανταρίνι και λεμόνι, το ξύσμα και την αρμπαρόριζα και ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα.

Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι τα σμέουρα να αρχίσουν να βγάζουν το χυμό τους.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε τη μαρμελάδα για 20 λεπτά περίπου, ώστε να έχει μείνει το ένα τρίτο της αρχικής ποσότητας.

Δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι σωστά δεμένη.

Ρίχνουμε  μια κουταλιά μαρμελάδας σε ένα πιάτο και με ένα κουτάλι κάνουμε  μια γραμμή στο κέντρο. Αν σταθεί έτσι η μαρμελάδα είναι έτοιμη.

Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Συνταγή: Aπό τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, Διχώρι Δωρίδας

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποια είναι τα φρούτα που χαρίζουν λίγες θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά;

Εμείς σας αποκαλύπτουμε τα φρούτα που είναι νόστιμα, χαρίζουν ομορφιά και πολλά οφέλη για τον οργανισμό και μας δίνουν τις χαμηλότερες θερμίδες. Γεμίζουμε λοιπόν το...

Λαχταριστή Κοτόπιτα με τυράκια και μανιτάρια

H Ρούμελη φημίζεται για τις πίτες της και αυτή η κοτόπιτα που δοκίμασα στη Ναύπακτο, ήταν τόσο λαχταριστή που με κέρδισε. Γίνεται εύκολα και είναι...

Τί να κάνω αν με κόψει το παπούτσι;

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να σε κόψει το παπούτσι ενώ βρίσκεσαι κάπου όπου δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε σε εναλλακτικό ζευγάρι, ούτε...

Πώς να φτιάξω σπιτικό scrub σώματος

Η απολέπιση του σώματος βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, τονώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος ενώ το προετοιμάζει για να απορροφήσει πιο αποτελεσματικά τα...

Πώς να ετοιμάσω το γάλα του μωρού τη νύχτα χωρίς να σηκωθώ από το κρεβάτι;

Αν θηλάζεις τα πράγματα είναι απλά. Όπου και αν βρίσκεσαι παίρνεις αγκαλιά το μωράκι σου και το ταΐζεις από το στήθος σου. Αν όμως...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !