Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Τα μυστικά των Chef

Τα σμέουρα είναι πολύ νόστιμα φρούτα του δάσους,  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες. Πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με βιταμίνες ειδικά C και Κ, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό και φυτικές ίνες. Η μαρμελάδα σμέουρο αρέσει και με ψωμί πολύσπορο ή ολικής άλεσης διανθίζει το πρωινό μας. Στο κέικ και το γιαούρτι χαρίζει ξεχωριστή πινελιά και δένει αρμονικά με τυριά αλλά και λευκά κρέατα.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Χρόνος αναμονής 1 ώρα / Εύκολη

Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Υλικά για 1 βάζο

500 γρ. φρέσκα σμέουρα

250 γρ. καστανή ζάχαρη

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

2 κ.σ. χυμό μανταρίνι

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

1 κλωναράκι αρμπαρόριζα

 Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε τα σμέουρα, την καστανή ζάχαρη, το χυμό μανταρίνι και λεμόνι, το ξύσμα και την αρμπαρόριζα και ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα.

Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι τα σμέουρα να αρχίσουν να βγάζουν το χυμό τους.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε τη μαρμελάδα για 20 λεπτά περίπου, ώστε να έχει μείνει το ένα τρίτο της αρχικής ποσότητας.

Δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι σωστά δεμένη.

Ρίχνουμε  μια κουταλιά μαρμελάδας σε ένα πιάτο και με ένα κουτάλι κάνουμε  μια γραμμή στο κέντρο. Αν σταθεί έτσι η μαρμελάδα είναι έτοιμη.

Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Συνταγή: Aπό τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, Διχώρι Δωρίδας

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !