Μοσχαράκι στο κρασί

Tips

Μια αρωματική γεύση ζυμωμένη με κρασί μοσχάτο, μια μαγειρική δημιουργία του Παναγιώτη που πραγματικά ενθουσιάζει.  Το μοσχαράκι είναι τόσο νόστιμο και μελωμένο και κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα.

Γίνεται πολύ εύκολα,  αρκεί να σιγοβράσει και το μυστικό της νοστιμιάς εκτός από την εξαιρετική ποιότητα των υλικών είναι να μην βάλετε καθόλου νερό.

Άξιζε … μπράβο Παναγιώτη.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 25 λεπτά / Εύκολο

Μοσχαράκι στο κρασί

Από τον Παναγιώτη Καραμπούλα, ταβέρνα Παναγιώτης, Περτούλι Τρικάλων

Υλικά για 4 άτομα 

1 κιλό κρέας μοσχάρι, από μπούτι κομμένο σε μερίδες

2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λωρίδες

2 ντομάτες κομμένες στα 4

3 πιπεριές κομμένες στα 4

800 ml λευκό κρασί, μοσχάτο

Ελαιόλαδο

50 γρ. βούτυρο εκλεκτό

3 φύλλα δάφνης

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και βούτυρο και ανάβουμε τη φωτιά σε σιγανή φωτιά.

Αραδιάζουμε τα κρεμμύδια και από πάνω προσθέτουμε τα κομμάτια κρέατος.

Συνεχίζοντας προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τη δάφνη.

Περιχύνουμε με λευκό κρασί μοσχάτο.

Αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο το φαγητό για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Oι πατάτες τηγανητές του δένουν αρμονικά όπως επίσης το ρύζι ή ο πουρές πατάτας και λαχανικών.

Μικρά μυστικά

Προσοχή δεν βάζουμε καθόλου νερό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !