Μπάρες αμυγδάλου με καρύδα

Τα μυστικά των Chef

Μπάρες αμυγδάλου που γίνονται πολύ εύκολα, είναι πολύ νόστιμες και αρωματικές. Η καλύτερη λύση για ένα υγιεινό πρωινό ή απογευματινό. Τα παιδιά σας θα αγαπήσουν αυτό το snack.

Τα αμύγδαλα και η καρύδα ανεβάζουν τη διάθεση και οι νιφάδες βρώμης είναι τόσο υγιεινές. Για καλύτερο σερβίρισμα μπορείτε να τυλίξετε με κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού το κάτω μέρος και να το δέσετε με ένα κορδονάκι σε διάφορα χρώματα.

Μπάρες αμυγδάλου  με καρύδα

Από την Έφη Μαρκοζάνες

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή

1 φλιτζάνι αλεύρι, κοσκινισμένο

2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης

1 ½  φλιτζάνι καρύδα τριμμένη

Μισό φλιτζάνι αμύγδαλα, χοντροσπασμένα

250 γρ. βούτυρο εκλεκτό ή μαργαρίνη

2 κ.σ. μέλι ανθέων

1 κ.γ. σόδα

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το μέλι και το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε κατά σειρά και όλα τα υπόλοιπα υλικά  ανακατεύοντάς τα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ταψί ρηχό ρίχνουμε το μείγμα και με την μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια.

Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια σε ορθογώνια κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στις μπάρες.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά περίπου.

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160οC και αφήνουμε μέχρι να αποκτήσει η επιφάνεια χρυσοκίτρινο χρώμα.

Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί με τις μπάρες μέχρι να γίνουν τραγανές.

Βγάζουμε το ταψί και ξεχωρίζουμε τις μπάρες.

Τις διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα, σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

μπάρες αμυγδάλου, μπάρες, αμύγδαλο, βρώμη, μέλι, καρύδα, πρωινό, σνακ, snack

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !