Νιώθεις πραγματικά έτοιμη να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί;

Tips

Όλες οι γυναίκες φλερτάρουμε με την ιδέα να γίνουμε μητέρες. Σε κάποιες το βιολογικό ρολόι για μια εγκυμοσύνη ενεργοποιείται σε νεαρή ηλικία και σε άλλες το βιολογικό  ρολόι χτυπά δυνατά όταν φθάσουν σε ηλικία 35 – 40 ετών.

Πρέπει όμως να προβληματιστείτε σοβαρά και να σκεφθείτε πριν αποφασίσετε να φέρετε στον κόσμο ένα παιδί. Πρέπει να είστε πραγματικά έτοιμες.

Σκεφθείτε τα κίνητρα σας, τα «θέλω» σας και απαντήστε σε κάποιους προβληματισμούς. Αν είστε σίγουρες δεν έχετε παρά να προχωρήσετε

Είναι ο γάμος σας αρκετά δυνατός για να ζήσει το παιδί σας με καλές προοπτικές και συνθήκες;

Yπάρχει «χώρος» πραγματικά για ένα παιδί στη ζωή σας;

Είστε έτοιμες να θυσιάσετε την ελευθερία που απολαμβάνετε, για την ευζωία και το μεγάλωμα του παιδιού σας;

Είστε έτοιμες να αναλάβετε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις ενός παιδιού είτε είναι υλικές είτε ηθικές;

Η δική μας πρόταση

Μην κάνετε το λάθος να ακολουθήσετε την επιτακτική ανάγκη της απόκτησης ενός παιδιού και προχωρήσετε σε ένα βεβιασμένο γάμο χωρίς σταθερά θεμέλια… Η αλήθεια είναι ότι ο κοινωνικός περίγυρος ασκεί ψυχολογική πίεση. Ο ερχομός ενός παιδιού δεν λύνει τα προβλήματα της σχέσης του ζευγαριού, απλά τα επιτείνει γιατί χρειάζεται προσπάθεια και καθημερινός αγώνας για την ανατροφή του παιδιού και από τους δύο γονείς.

Οι φόβοι εντοπίζονται και ξεπερνιούνται…

Υπάρχουν γυναίκες που φοβούνται μια εγκυμοσύνη και ίσως θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από κάποιο ψυχολόγο για να ξεπεράσουν τους φόβους, πριν μπουν στη διαδικασία να αποκτήσουν παιδάκι.

Ας αναλύσουμε τους φόβους γιατί έτσι θα τους συνειδητοποιήσετε

Φοβάστε ότι θα χάσετε την ελευθερία σας, την ανεμελιά σας;

Φοβάστε μήπως δημιουργηθεί πρόβλημα στην καριέρα σας ή στη σχέση σας;

Φοβάστε την ίδια την εγκυμοσύνη και τον τοκετό;

Φοβάστε την αύξηση του βάρους σας ή μήπως δείτε την σιλουέτα σας να αλλάζει;

Ξυπνούν μέσα σας φόβοι αν πραγματικά είστε ικανές να αναθρέψετε ένα παιδί, χωρίς να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που είχατε εσείς στην παιδική σας ηλικία;

Για όλους τους φόβους υπάρχει απάντηση και οι ειδικοί θα σας βοηθήσουν. Ίσως επικεντρώνεστε στην αρνητική πλευρά και ξεχνάτε τις χαρές, την αγάπη και τη μοναδική ευτυχία που θα σας προσφέρει ένα παιδί. Αρκεί να το θέλετε πραγματικά.

Τι σημαίνει να είσαι μητέρα;

Το συναίσθημα είναι υπέροχο, αλλά χρειάζεται και αρκετή δουλειά. Πρέπει να βάλετε τις ανάγκες του παιδιού σας πάνω από τις δικές σας. Θα είστε υπεύθυνες για τη ζωή αυτού του παιδιού. Ίσως θα πρέπει να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις και στην καριέρα σας. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να δώσετε και χρόνο στη σχέση σας.

Το καλύτερο είναι να παρακολουθήσετε φίλους που έχουν παιδιά για να έχετε αντίληψη καθαρή, βιωματική και αντικειμενική αντιλαμβανόμενη τις υποχρεώσεις και το χρόνο που χρειάζεται το μεγάλωμα του παιδιού.

Η ηλικία έχει σημασία;

Όχι θα λέγαμε, όταν μιλάμε για ηλικία εντός των επιτρεπομένων ορίων. Δεν είμαστε όλοι έτοιμοι να γίνουμε γονείς στην ίδια ηλικία. Κάποιοι θέλουν να κάνουν πολύ νέοι παιδί γιατί η καριέρα τους δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα. Άλλοι αναγκαστικά καθυστερούν γιατί έχουν διαφορετικές προτεραιότητες. Η κατάλληλη τελικά στιγμή για την απόκτηση παιδιού είναι η ώρα που εσείς το επιθυμείτε πολύ. Άλλωστε η επιστήμη σήμερα προσφέρει σημαντικές προοπτικές.

Μόλις νοιώσετε πραγματικά έτοιμη δεν έχετε παρά να το αποφασίσετε και να προχωρήσετε άμεσα με τις ευχές όλων μας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !