Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλι και καλαμπόκι

Τα μυστικά των Chef

Μια εντυπωσιακή και πρωτότυπη σαλάτα που γίνεται σε χρόνο dt. Aν θέλουμε μάλιστα κάτι πολύ γρήγορο γευστικό και με υψηλή διατροφική αξία, τότε υπάρχουν στο εμπόριο και έτοιμα βρασμένα παντζάρια οπότε φτιάχνουμε μια σαλάτα superfood άμεσα.

Τα παντζάρια ανήκουν στις υπερτροφές δίνουν μόνον 43 θερμίδες τα 100 γρ. και ξεχωρίζουν για τη συμβολή τους στην λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς.

Το «ταπεινό» παντζάρι παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρος και βιταμίνη C. Eίναι πολύ ενυδατικό αφού το 88% της σάρκας του αποτελείται από νερό.

Επιπλέον το παντζάρι βοηθά στη ρύθμιση της υπέρτασης και βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο μειώνοντας τον κίνδυνο του Αλτσχάιμερ και της άνοιας. Ο χυμός παντζαριού βελτιώνει και τις επιδόσεις μας στον αθλητισμό.

Παντζαροσαλάτα με πορτοκάλι και καλαμπόκι

Από την βραβευμένη cheffe Νανά Γκαμπούρα

 Yλικά

2 κιλά παντζάρια

1 κιλό πορτοκάλια

Ξύσμα από 4 πορτοκάλια ακέρωτα

100 – 150 ml  βαλσάμικο πορτοκαλιού

2 κονσέρβες καλαμπόκι

2 κονσέρβες φύτρα καλαμποκιού

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό.

Αφήνουμε να βράσουν για 35 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους.

Φιλετάρουμε τις φέτες πορτοκαλιού και τις κόβουμε σε κύβους.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα παντζάρια, το καλαμπόκι, τις φύτρες, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα φιλεταρισμένα πορτοκάλια.

Ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, βαλσάμικο και τέλος το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε φινίροντας τη σαλάτα με φέτες πορτοκαλιού.

σαλάτα παντζαριού, διατροφική αξία παντζαριού, φύτρες καλαμποκιού, πορτοκάλι, καλαμπόκι, βαλσάμικο, vegan, vegetarian, νηστίσιμη

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !