Ένα φαγάκι comfort για να ξεφύγουμε λίγο από το κρέας των γιορτών. Αρέσει πολύ και έχει σημαντικά θρεπτικά στοιχεία. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και αρέσει πολύ.
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βότκα με ούζο.
Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Χρόνος μαριναρίσματος 20 λεπτά / Πολύ εύκολη
Πένες με σολομό
Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος
Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. σολομό, κομμένο σε κύβους
350 γρ. πένες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
50 ml. βότκα ή ούζο
2 κ.σ ελαιόλαδο εκλεκτό
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 κ.σ. μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Μαρινάρουμε το σολομό με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για 20 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το σολομό για 2 λεπτά και τον αφήνουμε στην άκρη.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε και το σολομό στο τηγάνι και μετά από 2 λεπτά.
«Σβήνουμε» με τη βότκα ή το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Παράλληλα σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι μόλις κοχλάσει βράζουμε τις πένες, ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Στο τηγάνι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τις πένες.
Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το μάραθο, το ξύσμα λάιμ, το σχοινόπρασο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το χυμό λάιμ.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και αν θέλουμε γαρνίρουμε με μια φουντίτσα μάραθο ή βαλεριάνα.