Πιπεριές Φλώρινας στη σχάρα

Τα μυστικά των Chef

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της πιπεριάς. Νόστιμες με γεύση γλυκόπικρη δίνουν χρώμα στις σαλάτες και στις γευστικές μας δημιουργίες. Αποτελούν τις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης C, που είναι γνωστή για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και των φλεγμονών. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α χαρίζει λάμψη στο δέρμα και οι πιπεριές είναι από τις τροφές, που βοηθούν στο αρμονικό μαύρισμα…

Οι κόκκινες πιπεριές ωριμάζουν πάνω στο φυτό, ενώ η αρχική τους μορφή μέχρι πριν την τελική ωρίμανση είναι πράσινες. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι έχουν διπλάσια βιταμίνη C από τις πράσινες πιπεριές και 9 φορές περισσότερα καροτενοειδή.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά Πολύ εύκολη

Πιπεριές Φλώρινας στη σχάρα

Υλικά για 4 άτομα

350 γρ. πιπεριές Φλώρινας

Ελαιόλαδο

Ξύδι δυνατό από ξινόμαυρο

Για το φινίρισμα

Ξερό κρεμμύδι,  κομμένο σε φέτες

Τρόπος παρασκευής

Ψήνουμε στη σχάρα κόκκινες πιπεριές για 5-8 μέχρι να αρχίσουν να σκάει το δέρμα για να ξεφλουδίζουν εύκολα.

Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια

Τις σερβίρουμε με ελαιόλαδο, ξύδι και γαρνίρουμε προαιρετικά με φέτες λευκού κρεμμυδιού.

Συνταγή : από τον Γερμανό Χριστιανόπουλο, Ταβέρνα «Συντροφιά» Ψαράδες, Μεγάλη Πρέσπα

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !