Ποιες τροφές συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

H διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας.  Πρόσφατες μελέτες παρουσιάζουν μια ομάδα τροφών που δρουν ευεργετικά στην προστασία του οργανισμού μας και στην πρόληψη του καρκίνου, της μάστιγας του σύγχρονου ανθρώπου.

Η ισορροπημένη διατροφή, η καλή ψυχική υγεία, η σωματική άσκηση και η ευζωία συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού.

Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι τροφές ;

Ψάρια και θαλασσινά

Τα αφρόψαρα, ο μπακαλιάρος, οι γαρίδες, οι αχινοί, τα στρείδια είναι τα ψάρια που είναι ωφέλιμα και μπορούμε να τα τρώμε όσο συχνά θέλουμε.

Τα μεγάλα ψάρια είναι αυτά που δέχονται την μεγαλύτερη επιβάρυνση από το περιβάλλον.

Λαχανικά

Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά είναι ότι καλύτερο και σίγουρα νόστιμο όταν αυτά είναι στην εποχή τους και μάλιστα βιολογικά.

Επιλέγουμε λοιπόν μπρόκολο, λάχανα όλων των ειδών, κουνουπίδι, καρότα, μανιτάρια και φύτρες σόγιας. Ο κατάλληλος τρόπος μαγειρέματος είναι στον αχνό και τα καρότα ωμά. Αξίζει να κάνετε ένα δώρο στον οργανισμό σας.

Λευκό κρέας

Αν είστε φανατικοί κρεατοφάγοι και θέλετε να αγνοήσετε ότι το κόκκινο κρέας ευνοεί τη χοληστερόλη, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και όχι μόνον, προσπαθήστε να το καταναλώνετε μια φορά την εβδομάδα.

Μήπως μπορείτε να το αντικαταστήσετε τουλάχιστον με γαλοπούλα ή κοτόπουλο χωρίς λίπος;

Σκόρδο

Ένας ακόμα σύμμαχος της υγείας μας. Πολλές φορές λόγω της μυρωδιάς του το αποφεύγουμε αλλά είναι τόσο ωφέλιμο γιατί έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις γενετικές μεταλλάξεις του κυττάρου.

Κουρκουμά και τζίντζερ

Δυό ρίζες που χαρίζουν πλουσιοπάροχα τα οφέλη τους στον οργανισμό μας.

Στη φυσική τους μορφή μοιάζουν τόσο πολύ. Συμβάλλουν στην πρόληψη αλλά και επιβραδύνουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Συνιστάται η καθημερινή τους κατανάλωση.

Βατόμουρα και φρούτα του δάσους

Αξίζει να εντάξουμε στη διατροφή μας τα βατόμουρα, τα σμέουρα, τα μούρα, τα μύρτιλα, τα φραγκοστάφυλα και τις φράουλες. Είναι αποδεδειγμένοι μαχητές των καρκινικών κυττάρων και  σύμμαχοι της υγείας και της ομορφιάς μας.

Στα trendy εστιατόρια του Los Angeles συνηθίζουν να  σερβίρουν τα φρούτα του δάσους φρέσκα και δροσερά κατά τη διάρκεια ή μετά το γεύμα.

Μαύρη σοκολάτα

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας είναι γνωστές. Οι πολυφαινόλες επίσης που περιέχονται στη σοκολάτα είναι διπλάσιες από αυτέ που μας χαρίζει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και τόσες όσες μας «κερνά» ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι.

Η σοκολάτα είναι λατρεία οπότε ευχαρίστως θα την εντάξουμε στη διατροφή μας. Άλλωστε χρειαζόμαστε και μια αφορμή για να δικαιολογήσουμε την εξάρτησή μας από τη σοκολάτα.

Πράσινο τσάι ή τσάι του βουνού

Επιλέγουμε τσάι βιολογικό και πιστοποιημένο. Το απολαμβάνουμε το πρωί ή το απόγευμα και είναι βάλσαμο για τον οργανισμό μας.

Νηστειοθεραπεία

Ιατρικά κέντρα και γιατροί εξειδικευμένοι στη θεραπεία «μέσω νηστείας» ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια στην Ελβετία και την Γερμανία ακολουθώντας βασικά το μοντέλο της Ιπποκράτειας διατροφής. Η στέρηση τροφής για λίγο βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες και έτσι ο οργανισμός ξαναβρίσκει το ρυθμό του. Ζητείστε τη συμβουλή του γιατρού σας πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε νηστεία, γιατί δεν ενδείκνυνται όλα για όλους.

Ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγονται;

Σίγουρα η ζάχαρη σε όλες τις μορφές της, τα τηγανητά, το μαγείρεμα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κάποια γαλακτοκομικά.

Προτιμάτε το μαγείρεμα στον αχνό ή σιγομαγειρεμένα φαγητά.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !