Πώς να φτιάξεις ζεστή σπιτική κανελλάδα

Tips

Η κανελλάδα ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα των παππούδων μας. Είναι σιρόπι κανέλλας που ανακατεύεται με νερό για την παρασκευή ροφήματος. Τα τελευταία χρόνια πολλά μοντέρνα καφέ και εστιατόρια, ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, έχουν εντάξει στον κατάλογο των ροφημάτων τους την κανελλάδα, ζεστή ή κρύα, ενώ άλλα την προσφέρουν στο τέλος του γεύματος σαν κέρασμα που παράλληλα βοηθά και στη χώνεψη.

Ας δούμε πόσο απλό είναι να τη φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι ώστε να την απολαμβάνουμε μετά από το γεύμα ή και σαν ζεστό ρόφημα στα κρύα απογεύματα του χειμώνα.

Υλικά για ένα μπουκάλι σιρόπι (αρκεί για 15-20 φλιτζάνια ροφήματος)

700 γραμμάρια ζάχαρη

350 ml νερό

6 μεγάλα ξυλάκια κανέλλας Κεϋλάνης

3 καρφάκια γαρύφαλλο

Προαιρετικά, 2 σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και ανάβουμε το μάτι.

Αφήνουμε για λίγα λεπτά να βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Γύρω από την επιφάνεια του υγρού σύντομα θα αρχίσει να σχηματίζεται αφρός, το οποίο αφαιρούμε με ένα κουτάλι.

Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει, μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού, με πυκνότητα σαν αραιό μέλι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και το γαρύφαλλο, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε ώστε το μίγμα να αποκτήσει ένα πιο ζωηρό κόκκινο χρώμα, όπως αυτό της φωτογραφίας.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σιρόπι σε αποστειρωμένο μπουκάλι ή βάζο και το συντηρούμε στο ψυγείο.

Για να ετοιμάσουμε το ρόφημα ανακατεύουμε 1 μέρος σιροπιού με 2 μέρη νερό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !