Πώς θα κάνεις σπυρωτό ρύζι Basmati

Tips

Το Basmati είναι μια ποικιλία αρωματικού ρυζιού με λεπτό και μακρύ σώμα, που έχει την ιδιαιτερότητα καθώς βράζει να επεκτείνεται κατά μήκος χωρίς να φουσκώνει ιδιαίτερα. Αυτό το κάνει να κολλάει εύκολα και να μην γίνεται  σπυρωτό.

Ας δούμε όμως πώς θα αποφύγουμε αυτή την πιθανότητα και θα πετυχαίνουμε πάντα ένα Basmati αφράτο και σπυρωτό.

  • Αρχικά, πρέπει υπολογίσουμε την ποσότητα που θα μαγειρέψουμε. Η συνηθισμένη δόση είναι μια κούπα ρύζι για κάθε γεμάτο πιάτο (όπως της φωτογραφίας).
  • Ρίχνουμε το ρύζι σε μια λεκάνη και το ξεπλένουμε 4-5 φορές, ανακατεύοντας με τα δάχτυλα, μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό. Έτσι φεύγει το άμυλο που ευθύνεται για το λάσπωμα του ρυζιού.
  • Ρίχνουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα.
  • Με την κούπα που μετρήσαμε το ρύζι, μετράμε διπλάσιο νερό και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα (πχ. 2 κούπες ρύζι, 4 κούπες νερό)
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει ρυθμίζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε 12 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα πιρούνι, με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε το ρύζι, με φορά από έξω προς τα μέσα και από κάτω προς τα πάνω.

Μόλις φτιάξαμε το πιο αφράτο και σπυρωτό Basmati !

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !