Πώς δεν θα ραγίσουν τα πασχαλινά αυγά την ώρα που τα βάφεις

Τα μυστικά των Chef

Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο… Για να μην ραγίσουν τα αυγά την ώρα που βράζουν έχουν τα μυστικά τους.

Εμείς σας τα αποκαλύπτουμε …

Τα αυγά πρέπει να είναι εκτός ψυγείου.

Τα πλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό.

Χρησιμοποιούμε πλατιά κατσαρόλα.

Παίρνουμε μια υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας, χωρίς χνούδι, τη διπλώνουμε και την στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας.

Αραδιάζουμε μια στρώση αυγά, πάνω στην πετσέτα και τα καλύπτουμε με νερό και ρίχνουμε και το κόκκινο χρώμα, ανάλογα με τις οδηγίες γιατί κάποιες βαφές θέλουν νερό που βράζει.

Ανάβουμε την κουζίνα σε δυνατή φωτιά και μόλις το νερό βγάλει τις πρώτες φυσαλίδες, χωρίς να κοχλάσει τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά για 20 λεπτά.

Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα, τα βγάζουμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα και τα αραδιάζουμε σε πετσέτα στο τραπέζι.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε με ένα πανάκι με ελαιόλαδο για να γυαλίσουν.

Τα βάζουμε στην αυγοθήκη ή σε πιατέλα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !