Προλαβαίνουμε να αποκτήσουμε λαμπερό χαμόγελο …

Tips

Ένα λαμπερό χαμόγελο είναι σίγουρα πλεονέκτημα για τη γυναικεία ομορφιά. Τις γιορτές θα συναντήσετε συγγενείς φίλους και ίσως τον άνθρωπο της ζωής σας… για τους ελεύθερους. Μόλις προλαβαίνετε λοιπόν ακολουθώντας φυσικούς τρόπους και τα μυστικά που σας αποκαλύπτουμε, να αποκτήσετε εκθαμβωτικό χαμόγελο μέχρι τις γιορτές.

Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγονται …

Υπάρχουν τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε κατά το δυνατόν γιατί το σμάλτο των δοντιών είναι ελαφρά πορώδες, οπότε ο καπνός και λεπτά σωματίδια από τις τροφές ή τον καφέ μπορούν να το διαπεράσουν. Έτσι αρχίζουν και χρωματίζονται και χάνουν το λαμπερό τους χρώμα τους. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τις όξινες τροφές.

Οι καπνιστές τις περισσότερες φορές έχουν πρόβλημα με τα δόντια τους γιατί η νικοτίνη προσβάλλει το σμάλτο των δοντιών και έτσι παίρνουν ένα κιτρινοκαφετί χρώμα. Επίσης ο καπνός ευθύνεται για τη δημιουργία πέτρας και οι καπνιστές έχουν 3-4 φορές περισσότερο χαλασμένα δόντια έναντι των μη καπνιστών. Άρα κάτι πρέπει να γίνει… πριν είναι αργό.

Ακόμα μερικές τροφές θαμπώνουν και κιτρινίζουν τα δόντια όπως : o καφές, το τσάι, τα γλυκά, τα αναψυκτικά, το παντζάρι, το κάρυ, τα κόκκινα φρούτα του δάσους.

Βουρτσίζουμε τα δόντια συχνά

Εννοείται ότι πρέπει να ακολουθούμε τακτική οδοντική υγιεινή για να διατηρήσουν τα δόντια μας το λευκό χρώμα.

Η σωστή συχνότητα είναι τρεις φορές την ημέρα, δηλαδή μετά από κάθε γεύμα. Το βούρτσισμα πρέπει να είναι προσεκτικό τόσο στα δόντια, όσο και στη βάση των δοντιών, στα ούλα. Έτσι θα βοηθήσετε στην εξάλειψη της οδοντικής πλάκας και θα περιορίσετε τον κίνδυνο της τερηδόνας. Ένα σωστό βούρτσισμα διαρκεί 3 λεπτά.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την κατάλληλη οδοντόβουρτσα ανάλογα με την περίπτωσή σας. Αν έχετε ευαίσθητα ούλα τη μαλακή.

Ο οδοντίατρός σας θα σας συστήσει επίσης αν χρειάζεστε μεσοδόντιο βουρτσάκι ή νήμα. Επίσης θα πρέπει 1 φορά κάθε 6 μήνες να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει το πλεονέκτημα να απολυμαίνει το στόμα και να δρα κατά της τερηδόνας. Επίσης συνιστάται για τη λεύκανση των δοντιών. Μπορούμε να την χρησιμοποιούμε μια φορά την εβδομάδα και ποτέ περισσότερο. Βάζουμε πάνω στην οδοντόβουρτσα λίγη μαγειρική σόδα και βουρτσίζουμε προσεκτικά και απαλά.

Αφήνουμε για ένα λεπτό και ξεβγάζουμε τα δόντια μας με αρκετό νερό.

Χοντρό αλάτι

Το χοντρό θαλασσινό αλάτι χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του ασβεστίου έχει εξαιρετικής αντισηπτικές ιδιότητες και επίσης δρα κατά των μυκήτων.

Σαν φυσικό λειαντικό αναζωογονεί το σμάλτο των δοντιών και έτσι φεύγει η κιτρινίλα.

Μπορούμε να κάνουμε μπουκώματα ή ακόμα και γαργάρες με διάλυμα χλιαρού νερό και αλατιού. Επίσης 2-3 φορές την εβδομάδα βουτάμε την οδοντόβουρτσα στο διάλυμα και βουρτσίζουμε προσεκτικά τα δόντια μας.

Λεμόνι

Το κιτρικό οξύ του περιέχει το λεμόνι δρα κατά του κιτρινίσματος των δοντιών.

Βουρτσίζουμε τα δόντια μας με λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, όμως αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνον 1 φορά την εβδομάδα, γιατί η οξύτητα μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.

Έλαιο καρύδας

Έχει ενυδατικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Επιτίθεται στα βακτηρίδια που προκαλούν ουλίτιδες, τερηδόνα και κακοσμία.

Στην Αγιουβερδική ιατρική διαχρονικά χρησιμοποιείται το λάδι καρύδας κατά των λοιμώξεων, αλλά και για την λεύκανση των δοντιών.

Χλιαίνουμε λίγο λάδι καρύδας σε ένα ποτηράκι και μπουκώνουμε το στόμα μας, το κυκλοφορούμε ανάμεσα στα δόντια φτύνουμε και ξεπλένουμε τα δόντια μας. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε όσο συχνά θέλουμε.

Ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι καρύδας αντί για οδοντόκρεμα.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !