Ό,τι καλύτερο για ένα πλούσιο Κυριακάτικο πρωινό με όλη την οικογένεια. Φρέσκο χωριάτικο προζυμένιο ψωμί, με σπιτικό άλειμμα αβοκάντο και αυγά ποσέ. Υγιεινή και προσεγμένη διατροφή, με άρωμα Μεξικού, που χαρίζει ευεξία και δύναμη.
Σάντουιτς με γκουακαμόλε και αυγά ποσέ
Υλικά για 4 άτομα
4 μεγάλες φέτες ψωμιού χωριάτικου, περασμένες από το γκριλ
2 αβοκάντο, κομμένα στη μέση
Χυμό από 1 λεμόνι
¾ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
¾ κ.γ. κόλιανδρο, σπασμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
4 φρέσκα αυγά μεγάλα
8 κλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένο
Ελαιόδο εξαιρετικά παρθένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Τρόπος παρασκευής
Με ένα κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα του αβοκάντο, τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, το κρεμμυδάκι, το κύμινο και τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε κατσαρόλα βάζετε νερό να ζεσταθεί.
Μόλις κοχλάσει με βάζουμε προσεκτικά τα αυγά, με τρυπητή κουτάλα.
Μόλις το νερό κοχλάσει και πάλι, μετράμε 5 λεπτά και βγάζουμε τα αυγά προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα.
Τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα, γεμάτη με παγωμένο νερό.
Αλείφουμε με το γκουακαμόλε τις φέτες του ψωμιού.
Καθαρίζουμε τα αυγά προσεκτικά και βάζουμε ένα αυγό πάνω σε κάθε φέτα.
Τα σπάμε με ένα μαχαιράκι για να τρέξει ο κρόκος.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε.