Σάντουιτς με γκουακαμόλε και αυγά ποσέ

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ό,τι καλύτερο για ένα πλούσιο Κυριακάτικο πρωινό με όλη την οικογένεια. Φρέσκο χωριάτικο προζυμένιο ψωμί, με σπιτικό άλειμμα αβοκάντο και αυγά ποσέ. Υγιεινή και προσεγμένη διατροφή, με άρωμα Μεξικού, που χαρίζει ευεξία και δύναμη.

 Σάντουιτς με γκουακαμόλε και αυγά ποσέ
 Υλικά για 4 άτομα

4 μεγάλες φέτες ψωμιού χωριάτικου, περασμένες από το γκριλ

2 αβοκάντο, κομμένα στη μέση

Χυμό από 1 λεμόνι

¾ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

¾ κ.γ. κόλιανδρο, σπασμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

4 φρέσκα αυγά μεγάλα

8 κλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένο

Ελαιόδο εξαιρετικά παρθένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

 Τρόπος παρασκευής

Με ένα κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα του αβοκάντο, τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, το κρεμμυδάκι, το κύμινο και τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε κατσαρόλα βάζετε νερό να ζεσταθεί.

Μόλις κοχλάσει με βάζουμε προσεκτικά τα αυγά, με τρυπητή κουτάλα.

Μόλις το νερό κοχλάσει και πάλι, μετράμε 5 λεπτά και βγάζουμε τα αυγά προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα.

Τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα, γεμάτη με παγωμένο νερό.

Αλείφουμε με το γκουακαμόλε τις φέτες του ψωμιού.

Καθαρίζουμε τα αυγά προσεκτικά και βάζουμε ένα αυγό πάνω σε κάθε φέτα.

Τα σπάμε με ένα μαχαιράκι για να τρέξει ο κρόκος.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γαρίδες σαγανάκι

Ένας απίθανος μεζές για ούζο ή κρασί. Μοσχομυρίζει θάλασσα και γίνεται σε χρόνο dt. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμη σάλτσα και το τυράκι που...

Muffins αμυγδάλου με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι

Πανεύκολα muffins για το πρωινό αλλά και για σνακ όλες τις ώρες της ημέρας. Αρέσουν πολύ και είναι από τις συνταγές, που μπορείτε να...

Παντζάρια … τα πολύτιμα λαχανικά

Μια υπερτροφή για τον οργανισμό μας, που πρέπει άμεσα να την εντάξουμε στη διατροφή μας. Τα 100 γραμμάρια δίνουν 43 θερμίδες. Ο χυμός παντζαριού βελτιώνει...

9 + 1 τρόποι για να περάσουν όμορφα τα παιδιά σας στο σπίτι

Τα σχολεία είναι κλειστά πολύ καιρό λόγω των ειδικών συνθηκών coronavirus. Έτσι τα παιδιά είναι περιορισμένα στο σπίτι και γρήγορα βαριούνται. Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε...

Tυροκαυτερή  με κόκκινες πιπεριές

Μια σαλάτα υπερτροφή με κόκκινες πιπεριές που είναι υψηλής διατροφικής αξίας, γιαούρτι και τυρί φέτα. Μια νόστιμη σαλάτα που πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ευωδιαστή, με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !