Στην υγειά μας με κόκκινο κρασί

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα στον Καναδά, το κόκκινο κρασί είναι καλύτερο από το γυμναστήριο.

Αυτό σίγουρα μας βολεύει… το ακούμε με ευχαρίστηση ξεχωριστή.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το κόκκινο κρασί, τα καρύδια και τα σταφύλια περιέχουν ένα συστατικό, τη ρεσβερατρόλη ή αλλιώς resveratrol, που βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και των οστών , ότι κυρίως βελτιώνει και η σωματική άσκηση στο γυμναστήριο.

Μετά από δοκιμές σε ποντίκια, η ρεσβερατρόλη αποδείχθηκε ότι είναι ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό και ήδη η ουσία δοκιμάζεται σε διαβητικούς για να μελετηθούν τα αποτελέσματα.

Η ρεσβερατρόλη βρίσκεται κυρίως στο κόκκινο κρασί, που ούτως ή άλλως μειώνει την «κακή χοληστερίνη» και προλαμβάνει τους θρόμβους.

Το κόκκινο κρασί, όταν καταναλώνεται με μέτρο, έχει και άλλα οφέλη. Είναι ότι καλύτερο για την ευζωία και μακροζωία, μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας καταρράκτη, καθώς επίσης και τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου και διαβήτη τύπου 2.

Θυμηθείτε όμως «παν μέτρον άριστον», αφού μπορούμε να έχουμε αυτά τα οφέλη απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί την ημέρα με το γεύμα ή το δείπνο μας.

Επιλέγουμε ανάμεσα στις ελληνικές γηγενείς κόκκινες ποικιλίες Αγιωργήτικο ή Ξινόμαυρο και στις διεθνείς Cabernet Sauvignon ή Merlot  ή Pinot Noir ή Cabernet Franc ή Petit Verdot αυτές είναι οι πιο αγαπημένες εσείς μπορεί να ανακαλύψετε άλλες που σας αρέσουν καλύτερα αρκεί να είναι κόκκινες…

Στην υγειά σας … να περνάτε όμορφα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Πως θα βοηθήσουμε έναν φίλο να «φύγει» από μια τοξική σχέση;

H δύσκολη εποχή που ζούμε δημιουργεί άγχος, αβεβαιότητα, κατάθλιψη και κάποιες φορές περίεργες συμπεριφορές. Δίπλα μας υπάρχουν άτομα που χρειάζονται τη στήριξή μας προκειμένου...

Γιορτινό Βελουτέ με κουνουπίδι με σχοινόπρασο

Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς ετοιμάζουμε ό,τι πιο ζεστό και αγαπησιάρικο, στο χρώμα του χιονιού και υφή βελούδινη. Εθιμικά προσφέρεται στις γιορτές στη Γαλλία και...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !