Τα «πρέπει» πριν τις διακοπές

Tips

Δεν είναι εύκολο να βάλεις τον εγκέφαλό σου σε κατάσταση «διακοπών» μόλις ανοίξουν οι βαλίτσες.Eμείς σας δίνουμε κάποιες συμβουλές για να επωφεληθείτε τις διακοπές από την πρώτη μέρα.

Οργανώστε την απουσία σας από το γραφείο

Για να φύγετε με ήσυχοι και ήρεμοι, πρέπει να οργανώσετε την απουσία σας από την εργασία σας. Καθιερώστε μια λίστα με σημεία, δίνοντας προτεραιότητα στις πιο σημαντικές εργασίες και μην ξεχάσετε να αφήσετε ένα μήνυμα για να ειδοποιήσετε πελάτες και συναδέλφους, αν δεν κλείνει η επιχείρηση για διακοπές.

Αποσυνδεθείτε από κάθε είδους οθόνη…

Εάν η εργασία σας απαιτείται την πολύωρη παρουσία σας μπροστά από μια οθόνη ή αν είστε συχνός επισκέπτης social media εκμεταλλευτείτε τις διακοπές για να τα κόψετε εντελώς, αφού αυτή η αποσύνδεση θα σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε. Βρείτε τρόπους για να μην μπείτε στον πειρασμό να συνεχίσετε…

Διεκδικήστε το δικαίωμά σας για ξεκούραση

Στα παιδιά να αναθέσετε κάποιες καθημερινές υποχρεώσεις … να μάθουν να ετοιμάζονται χωρίς την δική σας συμμετοχή, να έχουν καλή σχέση με το χρόνο, να περιποιούνται βασικά τον εαυτό τους.

Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και την ομορφιά πριν τις διακοπές

Πριν από τις διακοπές ασχοληθείτε λίγο με την ομορφιά σας και τον εαυτό σας. Κάντε shopping που θα σας ξεκουράσει και θα σας βάλει στο κλίμα των διακοπών. Οργανωθείτε καλύτερα για να έχετε περισσότερο δικό σας χρόνο στις διακοπές.

Περάστε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα

Κανονίστε από πριν και συνεννοηθείτε να συναντήσετε κάποιες ημέρες των διακοπών φίλους ή την υπόλοιπη οικογένειά σας. Περάστε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, παίξτε με τα παιδιά σας και τους φίλους τους, συζητείστε είναι τρόπος να φορτώσετε τις μπαταρίες σας.

Φύγετε από το σπίτι …

Κανονίστε με κάθε τρόπο να φύγετε από το σπίτι έστω για λίγες ημέρες. Όλοι έχουμε ανάγκη να αλλάξουμε περιβάλλον. Το σίγουρο είναι ότι αν μείνουμε στο σπίτι η καθημερινότητα θα είναι η ίδια και οι δουλειές στο σπίτι επαυξημένες. Διακοπές εντός σπιτιού δεν σημαίνουν ξεκούραση και «απόδραση».

Κρατήστε τα προβλήματά σας μακριά

Ξεχάστε για λίγο τα οικονομικά προβλήματα, τα εργασιακά ή τα προβλήματα στη σχέση σας. Δεν συμβουλεύουμε να γίνεται στρουθοκάμηλο αλλά να εκμεταλλευτείτε αυτή τη στιγμή για να κάνετε μια εκεχειρία. Κάντε ένα βήμα πίσω ώστε να μπορείτε να ξεκουραστείτε και να δείτε τα πράγματα από μια νέα οπτική όταν επιστρέψετε στην καθημερινότητα. Αυτό θα σας βοηθούσε να βρείτε λύσεις θετικές.

Aπό τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !