Έτσι θα πλένεις εύκολα τα ταψιά

Tips

Τα ταψιά καθαρίζονται δύσκολα, τόσο γιατί έχουν κολλημένα λίπη και επίμονες βρωμιές όσο και γιατί το μεγάλο τους μέγεθος δεν βολεύει στο πλύσιμο στον νεροχύτη.

Για να αποφύγεις όσο περισσότερη ταλαιπωρία γίνεται, φρόντισε να στρώνεις αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς και, γιατί όχι, αν έχεις χώρο, τοποθέτησέ τα στο πλυντήριο πιάτων ρυθμίζοντάς το στο κατάλληλο πρόγραμμα.

Αν επιλέξεις να πλύνεις το ταψί στο χέρι, πρώτα θα πρέπει να το μουλιάσεις. Ζέστανε νερό και ρίξε το μέσα στο ταψί μαζί με υγρό πιάτων. Άφησέ το για μία ώρα και χύσε το νερό στον νεροχύτη.

Πάρε ένα χοντρό συρματάκι, βρέξε το και τρίψε τα εσωτερικά τοιχώματα.  Ξέπλυνε το ταψί από τα υπολείμματα που μόλις αφαίρεσες με το συρματάκι και συνέχισε αν υπάρχουν και άλλα.

Στη συνέχεια, τρίψε τον πάτο του ταψιού και την εξωτερική επιφάνεια και ξέπλυνε.  Αφού αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα, βρέξε το σφουγγαράκι, κάνε σαπουνάδα και τρίψε το ταψί για να απομακρυνθεί η λιπαρότητα. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και αν χρειάζεται επανέλαβε.

Extra tip: Μόλις τελειώσει το ψήσιμο και σβήσεις τον φούρνο, μετάφερε το φαγητό σε πιατέλα, γέμισε το ταψί με νερό και ρίξε λίγες σταγόνες υγρού πιάτων. Άφησέ το μέσα στον ζεστό φούρνο για μία ώρα. Έτσι τα λίπη θα διαλυθούν και η σκληρή βρωμιά θα μαλακώσει.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !