Θωρακίζουμε τον οργανισμό μας, με 5 είδη τροφών

Τα μυστικά των Chef

Τώρα περισσότερο παρά ποτέ έχουμε ανάγκη ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Για να αποφύγετε την ασθένεια και να μειώσετε το αίσθημα κόπωσης, μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες θα σας βοηθήσει να θωρακίσετε τον οργανισμό σας. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι και ο Ιπποκράτης έλεγε « η τροφή σου είναι το φάρμακό σου».

Ποιες λοιπόν είναι οι τροφές που υιοθετούμε άμεσα στη διατροφή μας;

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C που την έχουμε ανάγκη για την καταπολέμηση των περισσότερων ιών. Έτσι λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ … πρέπει να καταναλώνονται από το πρωί για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας. Η βιταμίνη C, που περιέχεται επίσης σε φραγκοστάφυλο και άλλα κόκκινα φρούτα, κόκκινο λάχανο ή στο ακτινίδιο ακόμα και στο πιπέρι, είναι αντιοξειδωτική. Βοηθά έτσι στην προστασία των λευκών αιμοσφαιρίων και στην καταστροφή των μικροβίων.

Πράσινα λαχανικά

Τα πράσινα φασόλια, το σπανάκι και το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών πρέπει να τρώγονται συχνά αφού ο χειμώνας πλησιάζει. Τα λαχανικά της εποχής έλεγαν οι παλαιοί είναι αυτά που καταπολεμούν τις ιώσεις κάθε εποχής. Στο τραπέζι σας τα πράσινα λαχανικά πρέπει να έχουν σημαντική θέση γιατί εκτός των άλλων είναι πλούσια σε βιταμίνη Α αλλά και σίδηρο.

Λιπαρά ψάρια

Ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί, η ρέγγα είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη D και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Η τακτική κατανάλωσή τους θα προωθούσε την ανάπτυξη ορισμένων λευκών αιμοσφαιρίων όπως τα Τ λεμφοκύτταρα για αυτό το λόγο είναι ιδανικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Θαλασσινά

Τα στρείδια είναι νόστιμα και μας κάνουν καλό! Περιέχουν μεγάλο μέρος του ψευδαργύρου, ένα ιχνοστοιχείο που βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Ο ψευδάργυρος υπάρχει επίσης σε μοσχαρίσιο κρέας, τον κιμά, τα κρίθινα παξιμάδια αλλά και το ψωμί σίκαλης.

Bitter σοκολάτα

H μαύρη σοκολάτα σίγουρα μας « ανεβάζει» αλλά έτσι για να έχουμε μια ακόμα δικαιολογία και χαρά, σας ενημερώνουμε ότι μας βοηθά και στην καταπολέμιση των ιώσεων. Είναι πλούσια σε μαγνήσιο και χαλκό, άρα απολαμβάνοντας ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !