To cocktail της εβδομάδας: “Remember me”

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Εμείς δοκιμάζουμε και για ό,τι μας ενθουσιάζει, ζητάμε τη συνταγή

Το σημερινό έχει το όνομα remember me. Εμείς ατενίζουμε την Αθήνα από ψηλά και θυμόμαστε…το καλοκαίρι, τις παρέες και κάποιο πρόσωπο ξεχωριστό για εμάς.

Στην υγειά μας

Remember me

Από τον Τάσο Σταμάτη, bartenter του Terra Petra, Θέατρο Πέτρας Αθήνα

Yλικά

50ml Smirnoff red

25ml Saint Germain

15 ml lime

20 ml σιρόπι γιασεμιού

20 ml Raspberry πουρέ

50 ml prosecco  (Top Up)

Διαδικασία

Προσθέτουμε όλα τα συστατικά με τη σειρά στο shaker, εκτός του prosecco.

Χτυπάμε δυνατά με ολόκληρο πάγο,

Σουρώνουμε σε μεγάλο ποτήρι κόκκινου κρασιού Burgundy, που έχουμε γεμίσει με τριμμένο πάγο.

To απογεμίζουμε με prosecco.

Τέλος,  γαρνίρουμε με φυσαλίδα, φρέσκα Raspberries και σερβίρουμε.

Ο Τάσος Σταμάτης, bartender του Terra Petra

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Το χριστουγεννιάτικο deco φέτος θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της οικογένειας και η διακόσμηση του σπιτιού μας πρέπει δημιουργεί ένα background χαρούμενο με χρώμα και style. Φέτος αποφασίζουμε μαζί...

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Πως θα βοηθήσουμε έναν φίλο να «φύγει» από μια τοξική σχέση;

H δύσκολη εποχή που ζούμε δημιουργεί άγχος, αβεβαιότητα, κατάθλιψη και κάποιες φορές περίεργες συμπεριφορές. Δίπλα μας υπάρχουν άτομα που χρειάζονται τη στήριξή μας προκειμένου...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !