Vinaigrette εσπεριδοειδών

Τα μυστικά των Chef

Μια αρωματική σάλτσα εσπεριδοειδών που «δένει» αρμονικά με το ψητό κοτόπουλο, το κρέας αλλά και το ψάρι. Με λίγα λόγια είναι η σάλτσα που πάει με όλα…

Vinaigrette εσπεριδοειδών

Υλικά

Μισό ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα

1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού

¼ φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένο

2 κ.σ χυμό λεμονιού

2 κ.γ. μουστάρδα Dijon, απαλή

½ κ.γ. κόκκοι μαύρου πιπεριού

½ κ.γ. αλάτι

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

¼ φλιτζανιού ηλιέλαιο

1 κ.σ. σησαμέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το σουσαμέλαιο και χτυπάμε μέχρι ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει η σάλτσα ωραία υφή.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να διατηρήσουμε την vinaigrette σε γυάλινο δοχείο, στο ψυγείο για 4 ημέρες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !