Ζαχαρωμένο μέλι. Υπάρχει τρόπος να το επαναφέρω;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Αν  διαπιστώσεις ότι σε κάποιο βάζο υπάρχει ζαχαρωμένο μέλι δεν χρειάζεται να προβληματιστείς καθόλου. Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις ότι το αγνό μέλι μετά από καιρό ζαχαρώνει, είναι δηλαδή μια φυσική διαδικασία.

Αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις σε κάποια παρασκευή όπως για να φτιάξεις σιρόπι για μελομακάρονα, τα πράγματα είναι πολύ εύκολα, καθώς ρίχνοντάς το μέσα στο ζεστό νερό, η ζάχαρη θα λιώσει και θα ενσωματωθεί στο υγρό.

Αν όμως προορίζεις το μέλι για άλλες χρήσεις, όπως επάλειψη, θα πρέπει να εκτελέσεις την παρακάτω απλή διαδικασία:

Σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ τοποθέτησε το βαζάκι με το μέλι, με κλειστό το καπάκι του.

Ρίξε καυτό νερό στο μπολ, τόσο όσο χρειάζεται ώστε να σκεπαστεί το βαζάκι τουλάχιστον ως τη μέση.

Άφησε εκεί το βαζάκι για 20 λεπτά.

Έπειτα, άνοιξε το βαζάκι και με ένα κουταλάκι ανακάτεψε για να διαπιστώσεις αν έσπασαν οι κόμποι της ζάχαρης. Αν όχι μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Παραπάνω διαδικασία δεν διασφαλίζει ότι το μέλι δεν θα ξανακάνει ποτέ κόμπους. Ίσως χρειαστεί να την επαναλάβεις μετά από λίγο καιρό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !