Μια έξυπνη και πολύ νόστιμη γευστική δημιουργία που γίνεται σε χρόνο Dt. Eπιλέγουμε το ψωμί που θέλουμε πολύσπορο, ολικής άλεσης ή προζυμένιο. Στις φέτες καψαλισμένου ψωμιού αλείφουμε την αυγοσαλάτα και έχουμε ένα απίθανο σνακ για το πρωινό ή για κάθε στιγμή της ημέρας για τα παιδιά μας.
Τα δοκιμάσαμε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αναρρίχησης, στο πρωινό του πανέμορφου ξενοδοχείου Εlena Village στον Αρμεό Καλύμνου.
Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο
Αυγοσαλάτα σε μπρουσκέτα
Aπό την Μαρία Τσάκου, Εlena village hotel, Αρμεός Καλύμνου
Υλικά για 4 άτομα
6 βραστά αυγά, κομμένα σε φέτες ή κομμάτια
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους
5 φέτες τυρί Έμμενταλ ή Ένταμ, ψιλοκομμένες
100 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γρ. μαγιονέζα ελαφριά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μπαγκέτα ολικής άλεσης ή φέτες ψωμιού αρεσκείας μας
Για το φινίρισμα
Φυλλαράκια μαϊντανού
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά.
Περιχύνουμε με τη μαγιονέζα και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε αν θέλουμε στο ψυγείο να δροσίσει.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το περνάμε από το γκριλ να το καψαλίσουμε για λίγο. Αν θέλουμε όμως μπορούμε να κόψουμε απλά την μπαγκέτα σε φέτες.
Σε κάθε μπρουσκέτα βάζουμε μια κουταλιά από την αυγοσαλάτα και την αλείφουμε.
Από πάνω βάζουμε μαϊντανό και σερβίρουμε σε πιατέλα.

