Ελληνικό Super burger

Τα μυστικά των Chef

Στις Βρυξέλες για «δυνατό» σουβλάκι και burger. O δρόμος με τα ελληνικά σουβλατζίδικα, αναγνωρίστηκε σαν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco, και βρίσκεται πίσω ακριβώς από την πανέμορφη Grand Place. Το ωραιότερο burger το δοκίμασα στο εστιατόριο chez Anesti, και έχει γίνει το word of mouth της πόλης. Πάντως στην πολυεθνική πόλη των Βρυξελών η ελληνική γαστρονομία θριαμβεύει…

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολο

Ελληνικό Super burger

Υλικά για 4 άτομα

Για τα burger

800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

400 γρ. κιμά χοιρινό

1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο μόνον τα φύλλα

1 κ.σ. ρίγανη

2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

150 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ, ψιλοκομμένη σε φέτες

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

Πίτες στρογγυλές

1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη σε φέτες χωρίς τους σπόρους

Ελαιόλαδο

Ρίγανη τριμμένη

100 γρ. τζατζίκι

Τρόπος παρασκευής

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τους δύο κιμάδες, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, το ζωμό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς και να αλλάξει χρώμα και τελευταία στιγμή προσθέτουμε τον μαϊντανό.  Προσοχή :  Όσο πιο πολύ τα ζυμώσουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν.

Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 μέρη και πλάθουμε τα burger.

Τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε στο κάθε ένα τυρί φέτα

Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο με ελάχιστο ελαιόλαδο για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά και τα γυρίζουμε προσεκτικά.

Αλείφουμε με το πινέλο τις πιτούλες με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Ψήνουμε καλά και από τις δύο πλευρές κάθε πιτούλα μέχρι να πάρει χρώμα.

Σύνθεση

Στο πιάτο βάζουμε μια ψημένη πιτούλα, αλείφουμε λίγο τζατζίκι, από πάνω βάζουμε το ένα burger, τη φέτα ντομάτα, το τζατζίκι, την πιτούλα και πάλι τζατζίκι, ντομάτα, burger και τέλος την πιτούλα. Περνάμε το ξύλινο καλαμάκι.

Ολόγυρα στο πιάτο σερβίρουμε πράσινη σαλάτα και γλυκοπατάτα ψητή.

Συνταγή : από το διάσημο εστιατόριο Chez Anesti, Βρυξέλες

Mικρά μυστικά

Μπορούμε να ψήσουμε τα burger σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !