Μαρέγκα για Σούπερ Μπεζέδες

Tips

Η μαρέγκα για τους μπεζέδες είναι μια ελαφριά, αφράτη γλυκιά παρασκευή από ασπράδια αβγού και ζάχαρη. Οι μπεζέδες είναι ένα πολύ απλό γλυκάκι που προσφέρεται ως κέρασμα σε ευχάριστες περιστάσεις, όπως γάμους και βαφτίσια. Η επιτυχία του έγκειται κατά κύριο λόγο στη σωστή  προετοιμασία της μαρέγκας.

Η παρασκευή της απαιτεί λίγη προσοχή, αλλά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, μπορείτε να πετύχετε την τέλεια μαρέγκα:

Βασικά Συστατικά

Ασπράδια αβγού (συνήθως από 3-4 αβγά)

Κρυσταλλική ζάχαρη λευκή, με λεπτούς κόκκους (συνήθως το διπλάσιο του βάρους των ασπραδιών)

Οδηγίες

Προετοιμασία: Βεβαιωθείτε ότι όλος ο εξοπλισμός σας (μπολ, σκεύος, μίξερ) είναι καθαρός και χωρίς κανένα ίχνος λαδιού ή λίπους.

Διαχωρισμός: Διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αβγών. Χρησιμοποιήστε τα ασπράδια για τη μαρέγκα και τους κρόκους για άλλες συνταγές.

Ξεκινήστε το Χτύπημα: Σε ένα μπολ, αρχίστε να χτυπάτε τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να γίνονται αφρώδη.

Προσθήκη Ζάχαρης: Αυξήστε την ταχύτητα και, χτυπώντας συνεχώς, προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη.

 Συνεχίστε το Χτύπημα: Συνεχίστε το χτύπημα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να γίνει πυκνή, λαμπερή και να σχηματίζει ακίδες που να μένουν σταθερές στην επιφάνεια.

Έλεγχος: Για να ελέγξετε αν η μαρέγκα είναι έτοιμη, πάρτε λίγο μεταξύ των δακτύλων σας και τρίψτε το. Εάν νιώσετε κόκκους ζάχαρης, συνεχίστε το χτύπημα. Εάν είναι λείο, είναι έτοιμο.

Ψήσιμο: Η μαρέγκα είναι τώρα έτοιμη να χωριστεί σε μικρές μερίδες. Στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και ακουμπήστε τους μπεζέδες στη σειρά. Ψήστε τους για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 80-100Ο C. Είναι έτοιμοι, μόλις μπορούν εύκολα να ξεκολλήσουν από τη λαδόκολλα.

Προηγούμενο άρθροΠλέξτε Ελεύθερα! Είναι Αγχολυτικό
Επόμενο άρθροΑρνάκι καπαμά

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !