Αρνάκι καπαμά

Tips

Μια γευστική δημιουργία νοσταλγική, που θυμίζει μαγειρέματα και τραπεζώματα της Κυριακής.

Είναι νόστιμο και χορταστικό φαγητό θέλει δίπλα του μια πλούσια πράσινη σαλάτα και κόκκινο κρασί.

Χρόνος παρασκευής 2 ώρες / Εύκολο

Αρνάκι καπαμά

Από τη Νανά Γκαμπούρα chef, Σέρβια Κοζάνης

Υλικά για 4 άτομα

1 ½  κιλό αρνί ψαχνό μπούτι, κομμένο σε κομμάτια

200 γρ. βούτυρο γάλακτος ή ελαιόλαδο

Μισό φλιτζάνι κρασί λευκό

1 κιλό ντομάτες ώριμες

1 ξύλο κανέλλας

2-3 γαρύφαλλα

Αλάτι

Πιπέρι

Νερό

Για τα ζυμαρικά

500 γρ. ζυμαρικά επιλογής μας

150 γρ. τυρί τριμμένο, επιλογής μας

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε καλά και το αλευρώνουμε ελαφρά.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε βούτυρο ή ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε το κρέας και με τη λαβίδα το βάζουμε σε κατσαρόλα.

Στο τηγάνι με τη σάλτσα ρίχνουμε κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με το κρέας και προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε το κρέας για 1-1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Τα σουρώνουμε.

Σερβίρουμε σε πιάτο τα ζυμαρικά από πάνω το κρέας και πασπαλίζουμε με τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !