Οι κακές συνήθειες που σε βλάπτουν…

Tips

Αλήθεια πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί, τι κάνετε λάθος και δεν προλαβαίνετε τον χρόνο, ενώ δεν κάνετε κάτι ουσιαστικό για τον εαυτό σας.

Πολλές φορές αισθάνεστε σαν να πνίγεστε στο νερό και νιώθετε ότι δεν προχωράτε, δεν είστε παραγωγικοί και σας λείπει αυτή η διάθεση για ζωή και δημιουργία, που είχατε άλλοτε.

Τι κάνουμε λάθος και οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό;

Αναβλητικότητα

Όταν αναβάλουμε πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα και τα αφήνουμε για αύριο … ή μετά από ένα μήνα … τότε χάνουμε το μέτρο. H αναβλητικότητα μας δημιουργεί περισσότερο άγχος, γιατί αντί να επιλύσουμε το πρόβλημα, το διαιωνίζουμε χωρίς λόγο.

Οι άνθρωποι χρονοτριβούν για να μην αντιμετωπίσουν την αβεβαιότητα ή την πλήξη, που εκπορεύεται από το θέμα που τους δυσαρεστεί ή βρίσκουν δύσκολο και αναβάλουν συνεχώς.

Τελικά, η εμπειρία λέει ότι για να είμαστε ήρεμοι, πρέπει να αναλαμβάνουμε πρώτα την επίλυση των πλέον δύσκολων περιπτώσεων και μετά να ασχολούμαστε με τα πιο εύκολα.

Μη σπαταλάτε χρόνο στο τηλέφωνο

Δεν χρειάζεται να απαντάτε αμέσως στις κλήσεις ή να ελέγχετε μηνύματα, emails και social media ενώ είστε απασχολημένοι με σοβαρή εργασία. Έτσι δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε αποτελεσματικά και χάνετε πολύτιμο χρόνο.

Συνεχίστε προκειμένου να ολοκληρώσετε αυτό που κάνετε και τα τηλέφωνα και τα μηνύματα ελέγχονται και λίγο αργότερα.

Μην κάνετε συνεχώς συγκρίσεις με τους άλλους

Είναι τουλάχιστον αστείο να συγκρίνετε τη ζωή σας, με αυτή των άλλων φίλων ή γνωστών, όπως αυτή παρουσιάζεται εικονικά και με φίλτρα στα  social media. Όλοι φαίνονται όμορφοι, επιτυχημένοι, ευτυχισμένοι και υψηλού εισοδήματος. Όποιος τα διαθέτει όλα αυτά δεν έχει ανάγκη να τα επιδεικνύει

Αντί να κάνετε συγκρίσεις πρέπει να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας, γιατί αυτό είναι το σημαντικό.

Εσείς πρέπει να προσπαθείτε να γίνετε καλύτεροι, κάθε μέρα που περνά. Αυτή η σύγκριση σας δηλητηριάζει, σας παρασύρει από τους στόχους σας, και δεν εκτιμάτε αυτό που πραγματικά έχετε.

 Η γκρίνια …

Όταν συνεχώς γκρινιάζετε εκφράζοντας αρνητικές σκέψεις και εμπειρίες, τότε θα οδηγηθείτε σύντομα σε μια αρνητική κατάσταση του νου.

Μην επαναλαμβάνετε συνεχώς τα ίδια γιατί απλά θα κουράσετε ακόμα και αυτούς που σας ανέχονται. Να θυμάστε ότι τον γκρινιάρη, τον απαισιόδοξο και τον άνθρωπο που έχει αρνητική αύρα κανείς δεν τον θέλει για παρέα.

Μην κάνετε τη ζωή σας δύσκολη και σταματήστε να σκέφτεστε μόνον τις αποτυχίες, που μπορεί να είχατε. Αρχίστε να βλέπετε την καλή πλευρά των πραγμάτων.

Αν δεν φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι, την ισορροπία σώματος και νου, τότε πάντα θα νιώθουμε εξαντλημένοι και άτυχοι.

Μόνον τα ταξίδια, η εκπαίδευση, η αγάπη για τον εαυτό μας και τους γύρω μας δίνει κίνητρο και χαρίζει δύναμη, γνώση και αυτοπεποίθηση.

Αφήστε πίσω σας τους άλλους και ασχοληθείτε με τη δική σας ενδοσκόπηση. Θα βγει κάτι πολύ καλό.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !