Κολοκυθοκεφτέδες  με κρέμα γιαουρτιού

Tips

Τα κεφτεδάκια κολοκυθιού αρέσουν σε όλους και γίνονται εύκολα. Αν θέλετε να τα φτιάξετε για φίλους vegan δεν χρησιμοποιείτε τυρί και τη κρέμα γιαουρτιού. Προσφέρονται σαν ορεκτικό ή κυρίως γεύμα.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά /   Χρόνος ψύξης 2 ώρες / Εύκολο

Κολοκυθοκεφτέδες  με κρέμα γιαουρτιού

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ.  κολοκυθάκια πράσινα

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος

3 αυγά

300 γρ  τυρί κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο, τριμμένο

150 γρ. τυρί φέτα, σπασμένο με το πιρούνι

Τζίντζερ σκόνη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πανάρισμα

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

3 αυγά ολόκληρα

150 γρ panko

Για την κρέμα γιαουρτιού

100γρ γιαούρτι 2%

Μισό κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη ή άνηθο ξερό

Ξύσμα από ένα λεμόνι ακέρωτο

Μαϊντανό

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος στον τρίφτη .

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε τα κολοκύθια να στραγγίξουν σε τρυπητή επιφάνεια.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκύθια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα και τα τυριά, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσοχή δεν βάζουμε το αλεύρι σε αυτή τη φάση.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε και πάλι.

Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύουμε και πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μπαλάκια.

Βάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σκεπασμένους στο ψυγείο να κρυώσουν και να σφίξουν για 2 ώρες.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε άλλο το αυγό και τέλος το πάνκο και πανάρουμε του κολοκυθοκεφτέδες βυθίζοντας τους κατά σειρά στα μπολ.

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες για 3 – 4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το κρέμα γιαουρτιού ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά.

Σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί αραδιάζουμε για 3 λεπτά τους κολοκυθοκεφτέδες.

Τους σερβίρουμε ζεστούς βάζοντας λίγο από την κρέμα στη βάση ή πάνω στον κολοκυθοκεφτέ και πασπαλίζουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο.

Μικρά μυστικά

Επίσης στο πάνκο μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικό ή μπαχαρικό θα θέλατε και σας ταιριάζει.

Αν θα θέλατε μπορείτε να το πανάρετε 2 φορές για καλύτερο αποτέλεσμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !