Πατατοσαλάτα σκερτσόζα

Tips

Μια γεύση ανεβαστική νόστιμη, αρωματική με μοναδικό τουίστ στη γεύση και στο χρώμα.
Σερβίρεται σε μικρά γυάλες ή ποτήρια του μαρτίνι και είναι κατάλληλη για μπουφέ, για απεριτίφ και χαρίζει ιδιαίτερο style στο τραπέζι σας πέρα από τα συνηθισμένα.

Χρόνος παρασκευής  30 λεπτά / Εύκολη

Πατατοσαλάτα σκερτσόζα

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Πάρος

Υλικά για 6-8 άτομα
400 γρ. πατάτες

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

2 κ.σ. μαγιονέζα επιλογής μας

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

20  κουμπάκια κάπαρη

20 ελιές σε φέτες πράσινες και μαύρες

4 λιαστές ντομάτες ολόκληρες

5 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια

6 κλωνάρια άνηθο, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις βράζουμε στον ατμό για 20 λεπτά.

Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, την κάπαρη, τα κομματάκια λιαστής ντομάτας και τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τους κύβους της πατάτας και τις ελιές και ανακατεύουμε και πάλι.

Μοιράζουμε  σε ποτήρια ή γυάλες και γαρνίρουμε με μισή λιαστή ντομάτα και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !