Πίτσα με προσούτο, παρμεζάνα και άγρια ρόκα

Tips

Γεύση που αρέσει και γίνεται σε χρόνο Dt. Οι ζύμες είναι έτοιμες και εμείς απλά βάζουμε τα υλικά που μας αρέσουν. Επιλέξτε τις ζύμες με προζύμι γιατί είναι ακόμα πιο νόστιμες.

Η παραλία Ναυπλίου το βράδυ

Εμείς την απολαύσαμε στην παραλία του Ναυπλίου με φόντο το Μπούρτζι όνειρο…

Χρόνος παρασκευής Πίτσα με προσούτο, παρμεζάνα και άγρια ρόκα

Από το εστιατόριο Ακταίο, Παραλία Ναυπλίου

Υλικά για 4 άτομα

1 κομμάτι ζύμης πίτσας

120 γρ. κασέρι, τριμμένο

60 γρ. prosciutto crudo

50 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε κομμάτια

2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας ναπολιτάνα

20 γρ άγρια ρόκα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ανθό αλατιού

1 σφηνάκι ούζο

Τρόπος παρασκευής  

Στον πάγκο της κουζίνας βάζουμε τη ζύμη, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ούζο.

Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με το κασέρι.

Βάζουμε την πίτσα σε ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, πάνω κάτω αντιστάσεις, στους 200°C για 6 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και τη βάζουμε σε ξύλινη πιατέλα σερβιρίσματος.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τις φέτες προσούτο, και πασπαλίζουμε ανθό αλατιού, πιπέρι και την άγρια ρόκα.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ούζο και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !