Μια σαλάτα που ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που την αγοράζουμε έτοιμη πλυμένη… Την συνδυάζουμε με γεύσεις του αποκαλόκαιρου και σταφύλι που δένει αρμονικά με το τυρί. Επιλέγουμε και ένα ωραίο βαλσάμικο ή κρέμα βαλσάμικου με γεύση που αγαπάμε.
Μια σαλάτα που γίνεται πανεύκολα και γρήγορα.
Χρόνος παρασκευής 7 λεπτά / Πολύ εύκολη
Πράσινη σαλάτα με ανθότυρο και σταφύλι
Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος
Υλικά για 2 άτομα
1 σακουλάκι πράσινη σαλάτα με ραντίτσιο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες και το πράσινο μέρος του
5 ντοματάκια, κομμένα στη μέση
200 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε φέτες
10 ρώγες σταφύλι, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση
Ελαιόλαδο
Κρέμα βαλσάμικου, με γεύση σταφύλι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε την έτοιμη σαλάτα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τις ρώγες σταφυλιού και το κρεμμύδι.
Σε ένα μικρό σέικερ ή σε μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα πλασωτέ τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ψήνουμε τις φέτες ανθότυρου για να πάρουν γραμμώσεις.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα ελαιόλαδου ανακατεύουμε ελαφρά και τη σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο.
Ολόγυρα βάζουμε τις φέτες ανθότυρου κομμένες στη μέση.
Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.