Elena Reygadas. Η καλύτερη γυναίκα cheffe του κόσμου για το 2023

Tips

co instagram elena_reygadas

O κύβος ερρίφθη…Η Elena Reygadas, cheffe και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Rosetta» στην Πόλη του Μεξικού, διακρίθηκε σαν η «Καλύτερη Γυναίκα Cheffe του Κόσμου» από την κριτική επιτροπή του πλέον έγκριτου γαστρονομικού θεσμού των «World’s 50 Best Restaurants».

Η διάκριση “World’s Best Female Cheffe”, αναδεικνύει τις γυναίκες cheffe, που πρωτοπορούν στη δημιουργία γεύσεων και προάγουν την μαγειρική τέχνη διεθνώς.

Η επιλογή της σίγουρα δεν ήταν έκπληξη, αφού η χαρισματική Elena Reygadas, είναι από τις εμβληματικές μορφές στη γαστρονομική σκηνή του Μεξικό, της Λατινικής Αμερικής και τώρα … σε όλο τον κόσμο. Η γαστρονομία για την Elena, αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του σύγχρονου πολιτισμού μας.

 

Έτσι η cheffe μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην αγγλική λογοτεχνία μελέτησε τον γαστρονομικό πολιτισμό του Μεξικού, τη βιοποικιλότητα και ανακάλυψε  τη αγάπη της για το φαγητό και τη δύναμη  επικοινωνίας που χαρίζει στους ανθρώπους.

Σπούδασε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Μαγειρικής, στη Νέα Υόρκη. Αργότερα συνυπήρχε για αρκετά χρόνια στην κουζίνα του διάσημου ιταλού chef Giorgio Locatelli, βραβευμένου με αστέρι Michelin.

co instagram elena_reygadas

Το 2010 επιστρέφοντας στo Πόλη του Mεξικό δημιούργησε το εστιατόριο «Rosetta», σε ένα παλιό αρχοντικό.

co instagram elena_reygadas

Η έμφασή της στη σημασία του ψωμιού, αργής ζύμωσης, σαν συστατικό του fine dining την χαρακτήρισε…

co instagram elena_reygadas

H όλη διαδικασία είναι μαγική, και πρέπει να την απολαμβάνουμε. Να ψάχνουμε το καλύτερο αλεύρι, να έχουμε υπομονή για να δημιουργήσουμε το «ευλογημένο» ψωμί.

Το boho-chic “Rosetta” έχει ψηφιστεί οκτώ φορές σαν ένα από τα «50 καλύτερα εστιατόρια της Λατινικής Αμερικής».

co instagram elena_reygadas

Η Reygadas, σίγουρα δεν είναι τυχαία. Η συμβολή της στην ανάδειξη της γαστρονομίας της Λατινικής Αμερικής ήταν μια από τις αιτίες που ανακηρύχθηκε σαν η «Καλύτερη γυναίκα cheffe της Λατινικής Αμερικής» το 2014.

Την έρευνά της για τη βιοποικιλότητα, την εποχικότητα και την καλύτερη διαχείριση της τροφής, την διοχετεύει στο διαρκώς εξελισσόμενο menu του εστιατορίου της.

co instagram elena_reygadas

Η δημοτικότητά της Reygadas καθημερινά αυξάνεται και έτσι αποφάσισε να επεκταθεί και εκτός Rosetta, που είναι η έδρα της. Έτσι, δημιούργησε τα “Lardo”, “Café Nin” και “Bella Aurora” στο Μεξικό.

co instagram elena_reygadas

Τα τελευταία χρόνια επιμελείται και εκδίδει μια σειρά σύντομων κειμένων που ονομάζει “cuadernos”, δηλαδή σημειωματάρια, που περιλαμβάνουν αποσπάσματα ακαδημαϊκών κειμένων,  που εκείνη θεωρεί σημαντικά για τη αρχή μιας συζήτησης γύρω από τη σύγχρονη γαστρονομία. Μέσω αυτών, ελπίζει να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει συζητήσεις για τους τρόπους με τους οποίους η υγεία, ο πολιτισμός και το περιβάλλον ενώνονται με κοινό σημείο αναφοράς, τη γαστρονομία.

Οι φιλοξενούμενοι της, όπως αποκαλεί τους πελάτες της, μπορούν να πάρουν από το εστιατόριό της “Rosetta”. Σύντομα όμως θα διατίθενται διαδικτυακά.

Μια άλλη κίνηση, που δηλώνει την ευαισθησία της Εlena είναι η χορήγηση της υποτροφίας “Beca Elena Reygadas” από το 2022, που σκοπό έχει να προσφέρει σε νεαρές γυναίκες από την επαρχία του Μεξικού, όλες τις δυνατότητες ώστε να σπουδάσουν και να ακολουθήσουν μαγειρική καριέρα.

co instagram elena_reygadas

Πλέον η Reygadas, συγκαταλέγεται στην ιδιαίτερη κατηγορία γυναικών που είναι αφοσιωμένες στο στόχο τους, να δώσουν μια διεθνή ώθηση στη γαστρονομία ώστε να αποτελέσει ένα θεμελιώδες κομμάτι στο πάζλ του σύγχρονου πολιτισμού μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !