Ριζότο με λάδι μαύρης τρούφας

Tips

Μια αγαπησιάρικη γεύση, που γίνεται εύκολα και το ξεχωριστό άρωμα της τρούφας καλωσορίζει την άνοιξη.

Το ριζότο τρώγεται ζεστό και ο Άκης το έφτιαξε με φροντίδα και αγάπη, για να το προσφέρει στους προσκεκλημένους τους. Το λάδι μαύρης τρούφας χάρισε στο ριζότο ένα απίθανο γευστικό τουίστ. Αξίζει…

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολο

Ριζότο με λάδι μαύρης τρούφας

Από τον Άκη Φουντουκά, ερασιτέχνη μάγειρα καρδιάς

 Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. ρύζι αρμπόριο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

50 ml λευκό ξηρό κρασί, μοσχοφίλερο ή ασύρτικο

80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

40 γρ. βούτυρο γάλακτος

1 ½ κ.σ. λάδι μαύρης τρούφας

Αλάτι

Ποικιλία πιπεριών, φρεσκοτριμμένα

1 L εμφιαλωμένο νερό

Τρόπος παρασκευής

Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε με κουτάλα λίγο από το ζεστό νερό και, ανακατεύοντας, περιμένουμε να απορροφηθεί για να ρίξουμε την επόμενη δόση, ανακατεύοντας και πάλι.

Σε 15-18 λεπτά περίπου, το ριζότο είναι έτοιμο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Αφήνουμε για 2 λεπτά «να σταθεί» το ριζότο και ρίχνουμε το λάδι τρούφας, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !