Σοκολατάκια γάλακτος με ροζέ κρασί, τυλιγμένα με κακάο

Τα μυστικά των Chef

Τα ωραιότερα και πιο πρωτότυπα σοκολατάκια, που μπορείτε πανεύκολα να φτιάξετε για τις γιορτές και να δωρίσετε σε φίλους. Το ροζέ κρασί που είναι η πιο hit διεθνής τάση … και χαρίζει μια εξωτική γευστική πινελιά. Αν αγαπάτε την bitter σοκολάτα μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα γάλακτος.

Μπορείτε να ασχοληθείτε μια μέρα και να φτιάξετε κιλά … από σοκολατάκια. Το μυστικό είναι να τα διατηρείτε καλυμμένα στο ψυγείο, χωρίς να τα περάσετε με κακάο. Το πασπάλισμα κακάου θα γίνει την τελευταία στιγμή, πριν τα σερβίρετε, γιατί αλλιώς υγραίνονται.

 Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Χρόνος ψύξης 4-6 ώρες / Πολύ εύκολη

 Σοκολατάκια γάλακτος με ροζέ κρασί, τυλιγμένα με κακάο

 Υλικά για 10 άτομα    

350 γρ. σοκολάτα γάλακτος, πολύ ψιλοκομμένη

90 γρ. κρέμα γάλακτος

10 ml. γλυκόζη

30 ml κρασί ροζέ

100 γρ. κακάο εκλεκτό, σε σκόνη

1/3 κ.γ. ροζ πιπέρι, τριμμένο

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη και το ροζ πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Τότε ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε προσεκτικά και απαλά με την μαρίζ και αφήνουμε να πάρει μια ακόμα βράση για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα. Το μείγμα της σοκολάτας πρέπει να έχει λεία και γυαλιστερή υφή, χωρίς φουσκάλες και αυτό θα το πετύχουμε με το σωστό ανακάτεμα.

Με το θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής μετράμε 25ο C και τότε προσθέτουμε το κρασί, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε μεγάλο τσέρκι βάζουμε μια μεμβράνη και ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας. Το ύψος της δεν πρέπει να ξεπεράσει το 1 cm.

Βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο καλυμμένο και το αφήνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον.

Ξεφορμάρουμε στον πάγκο και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια, στο μέγεθος που θέλουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο και ρίχνουμε τα σοκολατάκια.

Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν τα σοκολατάκια από το κακάο.

Mικρά μυστικά

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε δίπλα στα σοκολατάκια στο ψυγείο αστεροειδή γλυκάνισο για ακόμα περισσότερο άρωμα, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι γάλλοι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !