Σπιτικά Chips πατάτας στο Airfryer

Tips

Η παρασκευή σπιτικών chips στο airfryer είναι μια εύκολη και υγιεινή λύση για όσους αναζητούν μια εναλλακτική στα παραδοσιακά τηγανητά chips. Χρησιμοποιώντας λιγότερο λάδι, το airfryer προσφέρει τραγανή υφή με λιγότερες θερμίδες. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για την παρασκευή σπιτικών chips στο airfryer.

Υλικά

Πατάτες

Ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι

Αλάτι και προαιρετικά άλλα μπαχαρικά (π.χ., ρίγανη, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, μαύρο πιπέρι)

Διαδικασία Παρασκευής

Προετοιμασία Πατατών: Πλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε τες σε λεπτές φέτες, περίπου 3-5 χιλιοστά πάχος. Για πιο τραγανά chips, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα.

Βύθιση σε Νερό: Βυθίστε τις φέτες πατάτας σε κρύο νερό για περίπου 30 λεπτά για να αφαιρέσετε το άμυλο, το οποίο βοηθά στην απόκτηση τραγανότητας κατά το ψήσιμο.

Στέγνωμα Πατατών: Στραγγίστε και σκουπίστε καλά τις πατάτες με μια καθαρή πετσέτα για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.

Μαρινάρισμα: Βάλτε τις φέτες πατάτας σε ένα μπολ και προσθέστε λίγο λάδι και τα μπαχαρικά σας. Ανακατέψτε καλά, ώστε όλες οι φέτες να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Ψήσιμο στο Airfryer: Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας στο καλάθι του airfryer, φροντίζοντας να μην αλληλοκαλύπτονται. Ψήστε στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας τα chips κατά διαστήματα για ομοιόμορφο ψήσιμο.

Έλεγχος και Σερβιρισμα: Ελέγξτε τα chips προς το τέλος του ψησίματος για να διαπιστώσετε αν έχουν γίνει όσο τραγανά επιθυμείτε. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα από το airfryer και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Συμβουλές για Καλύτερα Αποτελέσματα

Μην Υπερφορτώνετε τον κάδο: Αποφύγετε να βάλετε πάρα πολλές φέτες πατάτας στο airfryer ταυτόχρονα, καθώς αυτό μπορεί να εμποδίσει το ομοιόμορφο ψήσιμο.

Μπαχαρικά: Πειραματιστείτε με διάφορα μπαχαρικά και γεύσεις για να προσθέσετε ποικιλία.

Χρόνος Ψησίματος: Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο του airfryer, το πάχος των φετών και το είδος της πατάτας .

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !