Τονοσαλάτα της Άννας

Tips

Ένας  έξοχος μεζές για το ούζο, αλειμμένη πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι ή πίτα.

Η τονοσαλάτα μπορεί να γίνει σάντουιτς με μαρούλι ή ακόμα και να την χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα ζυμαρικών.

Την δοκιμάσαμε στην ακριτική Ψέριμο κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα. Ομορφιά, κρυστάλλινα νερά, γαλήνη και οι ακρίτες μας ιδιαίτερα φιλόξενοι.

Η Ψέριμος της ομορφιάς

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος ψύξης 45 λεπτά / Πολύ εύκολη  

Toνοσαλάτα της Άννας

Από την ταβέρνα της Άννας, Ψέριμος

Υλικά για 4 άτομα

2 κονσέρβες τόνο σε νερό

2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα καρέ

2 καρότα, τριμμένα

Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon, απαλή

4-5 κ.σ. μαγιονέζα ελαφριά

3 σταγόνες ταμπάσκο sauce

1 σφηνάκι ούζο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο κονσέρβας και τον σπάμε με το χέρι σε κομμάτια.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τον μαϊντανό, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Τέλος, ρίχνουμε και τον τόνο και αν θέλουμε και δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε ακόμα κάποιες κουταλιές μαγιονέζας.

Ραντίζουμε με το ούζο για γεύση και άρωμα ξεχωριστό.

Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε για 45 λεπτά στο ψυγείο να δροσίσει.

Βγάζουμε την τονοσαλάτα από το ψυγείο και την μοιραζόμαστε στη μέση του τραπεζιού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !